Bezoek de site als:ConsumentZorgprofessional |

FAQ's

Antwoorden op veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

vragen van Consumenten

Vragen over het Emma platform

Medicine Men wil dat het product een vriendelijke service is en uit onderzoek blijkt dat producten met een menselijke naam persoonlijker overkomen dan producten met een technische naam. Ook wil Medicine Men dat de naam kort is en op dezelfde manier geschreven en uitgesproken wordt in een groot deel van de wereld. Zo is de naam Emma voor het product gekozen.

Er zijn drie versies van het Emma platform: Emma Free (gratis versie zonder community), Emma Connected (community en Pebble smartwatch) en Emma Professional (koppelen Withings apparaten). De laatste wordt aangeboden via zorgverleners. Voor meer informatie over de drie versies, kunt u gaan naar Productvergelijking of u kunt contact opnemen met support@medicinemen.nl

Allereerst hartelijk bedankt voor uw interesse in onze nieuwsbrief. Om de nieuwsbrief te ontvangen navigeert u op onze website naar Contact. Onderaan de pagina kunt u uw gegevens invullen om onze nieuwsbrief te ontvangen.

Medicine Men waardeert elke vorm van feedback over het Emma platform en biedt dan ook de mogelijkheid om deze te geven. Dit kan momenteel op twee manieren.

Smartphone app
U kunt ons feedback sturen via de Emma Medicatie app. In de app selecteert u het menu. Afhankelijk van uw apparaat kan dit via de menuknop rechtsboven of door op de menuknop van de telefoon linksonder te klikken. Selecteer ‘Help en feedback’ en vervolgens ‘Feedback’. Nu komt u op een scherm waar het mogelijk is om een probleem, een vraag, een opmerking, een compliment of een suggestie naar ons te sturen. Het is ook mogelijk om aan te geven of u reactie op deze feedback wilt.

Medicine Men website
U kunt ons ook feedback sturen via de website. Ga naar het kopje ‘Contact’. Hier vindt u ons contactformulier en kunt u ons gemakkelijk becontacteren.

U kunt op elk moment contact met ons opnemen via support@medicinemen.nl

Medicine Men doet zijn best om zo volledig en veelzijdig mogelijk te zijn. Als uw taal of nationaliteit niet in de lijst staat, neem dan alstublieft contact op met support@medicinemen.nl

Vragen over EmmaHBPM

Om EmmaHBPM te kunnen gebruiken maakt u gebruik van de Emma 6 app. Deze app is te vinden op de Google Play Store en de App Store.

Met EmmaHBPM doet u betrouwbaar bloeddrukmetingen en worden deze automatisch doorgestuurd naar uw zorgverlener.

Voor meer informatie: EmmaHBPM en EmmaHBPM Support

U kunt uw Microlife BP A6 BT bloeddrukmeter met de app verbinden door in de app te navigeren naar ‘Bloeddruk’ en vervolgens naar ‘Sync’. Druk op de bloeddrukmeter op de ‘+’ knop en in de app op de ‘Start synchronisatie’ knop.

Vragen over EmmaCOPD

Om EmmaHBPM te kunnen gebruiken maakt u gebruik van de Emma 6 app (vragenlijsten), de Emma Activiteitencoach app (fysieke beweging) en optioneel de Emma Medicatie app (herinneringen).

EmmaCOPD is een CE Medical Device gecertificeerd zelfmanagement platform dat u verbindt met alle personen die u kunnen ondersteunen bij het managen van uw ziekte. U krijgt een smartwatch, waarmee u inzicht krijgt in uw bewegingsactiviteit en slaappatroon. Een belangrijk onderdeel van EmmaCOPD is het digitale longaanval actieplan (DigiLAP). Op deze manier is er meer inzicht in uw symptoomverloop en kunnen toekomstige exacerbaties worden voorspeld en voorkomen.

DigiLAP staat voor Digitaal Longaanval ActiePlan: een digitale versie van het longaanval actieplan. Het longaanval actieplan is ontwikkeld in het UMC Utrecht. Het is bedoeld om een beginnende longaanval eerder te herkennen en op tijd de juiste actie te ondernemen zodat u niet in het ziekenhuis belandt.

Meer informatie

Vragen over EmmaMed

Het doel van EmmaMed is om door middel van herinneringen via de smartphone of de smartwatch de therapietrouw te vergroten. Therapietrouw geeft de mate aan waarin de afspraken tussen de cliënt en zorgverlener worden nageleefd. EmmaMed zal goed medicijngebruik en uw therapietrouw stimuleren en een belangrijke bijdrage leveren aan uw gezondheid.

Om op het online dashboard uw profielfoto toe te voegen navigeert u via het dropdown-menu rechts bovenin uw webbrowser naar ‘Profiel’. Druk vervolgens op ” Bewerken’ waarna u rechts naast de profielfoto ‘Wijzigen’ zal zien verschijnen.

Klik op ‘Wijzigen’ en upload een afbeelding naar keuze van uw computer. Zodra u op ‘Opslaan’ gedrukt heeft zal deze afbeelding ingesteld worden als uw nieuwe profielfoto.

Dashboard

Op het dashboard in uw webbrowser kunt u klikken op ‘Medicatie’. Op het volgende scherm kunt u klikken op het icoon van een bel, waarnaast ‘Medicatie’ staat. Na het invullen van de vereiste gegevens kunt u het toevoegen van uw medicatie-alarm voltooien door op ‘Opslaan’ te drukken.

Smartphone app

Op de app selecteert u ‘Medicatie’. Klik vervolgens op het icoon van een bel rechtsboven. U kunt nu uw medicatie-alarm toevoegen. Na het invullen van de vereiste gegevens kunt u het toevoegen van uw medicatie-alarm voltooien door op ‘Opslaan’ te drukken.

Dashboard

Op het dashboard in uw webbrowser kunt u klikken op ‘Medicatie’. U kunt nu uw medicatie-alarm selecteren, waarna u kan drukken op bewerken om het desbetreffende medicatie-alarm te bewerken.

Smartphone app

Op de app selecteert u ‘Medicatie’. U kunt nu uw medicatie-alarm selecteren en deze bewerken.

Dashboard

Op het dashboard in uw webbrowser kunt u klikken op ‘Medicatie’. Op het volgende scherm kunt u onder het kopje ‘Actief’ uw medicatie-alarm tijdelijk aan of uit zetten. Als u uw medicatie-alarm helemaal wilt verwijderen kunt u op het prullenbakje klikken. Het desbetreffende medicatie-alarm zal dan worden verwijderd.

Smartphone app

Op de app selecteert u ‘Medicatie’. U kunt nu naast de medicatienaam AAN of UIT selecteren.

Dashboard

Op het dashboard op de computer kunt u klikken op ‘Agenda’. Hier kunt u het overzicht van de toekomstige medicatie-innames en metingen zien.

Smartphone app

Op de app selecteert u ‘Agenda’. Hier kunt u het overzicht van de toekomstige medicatie-innames en metingen zien.

Dashboard

Op het dashboard op de computer kunt u klikken op ‘Medicatie’. Klik vervolgens op ‘Extra inname’. U kunt nu bij een bestaand medicatie-alarm een extra medicatie-inname registreren.

Smartphone app

Op de app selecteert u ‘Medicatie’. Selecteer vervolgens ‘Extra inname’. U kunt nu bij een bestaand medicatie-alarm een extra medicatie-inname registreren.

Dashboard

Op het dashboard voegt u een medicatie-alarm toe(zie: hoe voeg ik een medicatie-alarm toe) voor beide medicijnen en zet de tijd op hetzelfde tijdstip.

Smartphone app

Op de app voegt u een medicatie-alarm toe(zie: hoe voeg ik een medicatie-alarm toe)  voor beide medicijnen en zet de tijd op hetzelfde tijdstip.

Vragen over Emma Activiteitencoach

De Emma Activiteitencoach geeft u meer inzicht in hoeveel u beweegt door uw lichaamsbeweging te registreren met een smartwatch en real-time door te sturen naar de Cloud, een beschermde digitale omgeving. Vervolgens wordt er samen met uw fysiotherapeut gekeken hoe u voldoende kunt blijven bewegen en hoe u stapsgewijs meer kunt gaan bewegen om uw conditie te verbeteren.

Meer informatie: Emma Activiteitencoach en EmmaCOPD Support

De Emma Activiteitencoach werkt op de Fitbit Versa, de Fitbit Versa 2, de Fitbit Versa Light en de Fitbit Ionic.

Ook werkt het op de Pebble Time en de Pebble Time Steel.

Vragen over Privacy

Het Emma platform heeft als primair gebruiksdoel om u als gebruiker te ondersteunen met zijn of haar therapietrouw. Om dat goed te kunnen doen moeten medische en persoonlijke gegevens in onze systemen worden gebruikt en opgeslagen. Medicine Men heeft de NEN 7510 en ISO 27001 certificaten behaald en beveiligt uw gegevens veilig. Daarnaast is de Emma database aangemeld bij het College Bescherming Persoonsgegevens en is Emma CE gecertificeerd.

Voor meer informatie zie het Privacy statement van Medicine Men

In Emma Connected Care is het mogelijk om uw naasten inzicht te geven in uw gegevens. Indien u bepaalde anderen via unieke codes toestemming hebt gegeven om uw gegevens in te kunnen zien, kunnen zij – via hun eigen account – uw innamegegevens inzien en, afhankelijk van hun toegangsrechten, medicatieroosters aanpassen. U kunt op ieder moment via de app of het dashboard een toegangsrecht voor een ander intrekken.

Emma gebruikt deze informatie om uw account te registreren en te personaliseren. Apparaat gegevens worden gebruikt om de systeem status te kunnen monitoren om zodoende mogelijke fouten te voorkomen.

Emma vraagt om uw locatie om gebruik te kunnen maken van Bluetooth. Dit is een eis van meerdere smartphone merken.

Vragen over de Smartwatch

Een smartwatch is een aan het lichaam verbonden apparaat dat gebruikers altijd kan bereiken wanneer het wordt gedragen. Smartphones worden regelmatig weggestopt in tassen en zakken en in veel gevallen wordt ook het geluidsvolume gedempt. Omdat een smartwatch altijd op het lichaam zit, is het praktisch onmogelijk om reminders te missen. Het apparaat is hierdoor uiterst geschikt om te helpen bij therapietrouw.

Emma is te gebruiken op de Fitbit Versa, de Fitbit Versa 2 , de Fitbit Versa Light en de Fitbit Ionic.

Emma is ook op een aantal Pebble modellen te gebruiken.

Vragen over het Emma platform

Medicine Men wil dat het product een vriendelijke service is en uit onderzoek blijkt dat producten met een menselijke naam persoonlijker overkomen dan producten met een technische naam. Ook wil Medicine Men dat de naam kort is en op dezelfde manier geschreven en uitgesproken wordt in een groot deel van de wereld. Zo is de naam Emma voor het product gekozen.

Er zijn drie versies van het Emma platform: Emma Free (gratis versie zonder community), Emma Connected (community en Pebble smartwatch) en Emma Professional (koppelen Withings apparaten). De laatste wordt aangeboden via zorgverleners. Voor meer informatie over de drie versies, kunt u gaan naar Productvergelijking of u kunt contact opnemen met support@medicinemen.nl

Allereerst hartelijk bedankt voor uw interesse in onze nieuwsbrief. Om de nieuwsbrief te ontvangen navigeert u op onze website naar Contact. Onderaan de pagina kunt u uw gegevens invullen om onze nieuwsbrief te ontvangen.

Medicine Men waardeert elke vorm van feedback over het Emma platform en biedt dan ook de mogelijkheid om deze te geven. Dit kan momenteel op twee manieren.

Smartphone app
U kunt ons feedback sturen via de Emma Medicatie app. In de app selecteert u het menu. Afhankelijk van uw apparaat kan dit via de menuknop rechtsboven of door op de menuknop van de telefoon linksonder te klikken. Selecteer ‘Help en feedback’ en vervolgens ‘Feedback’. Nu komt u op een scherm waar het mogelijk is om een probleem, een vraag, een opmerking, een compliment of een suggestie naar ons te sturen. Het is ook mogelijk om aan te geven of u reactie op deze feedback wilt.

Medicine Men website
U kunt ons ook feedback sturen via de website. Ga naar het kopje ‘Contact’. Hier vindt u ons contactformulier en kunt u ons gemakkelijk becontacteren.

U kunt op elk moment contact met ons opnemen via support@medicinemen.nl

Medicine Men doet zijn best om zo volledig en veelzijdig mogelijk te zijn. Als uw taal of nationaliteit niet in de lijst staat, neem dan alstublieft contact op met support@medicinemen.nl

Vragen over EmmaHBPM

Om EmmaHBPM te kunnen gebruiken maakt u gebruik van de Emma 6 app. Deze app is te vinden op de Google Play Store en de App Store.

Met EmmaHBPM doet u betrouwbaar bloeddrukmetingen en worden deze automatisch doorgestuurd naar uw zorgverlener.

Voor meer informatie: EmmaHBPM en EmmaHBPM Support

U kunt uw Microlife BP A6 BT bloeddrukmeter met de app verbinden door in de app te navigeren naar ‘Bloeddruk’ en vervolgens naar ‘Sync’. Druk op de bloeddrukmeter op de ‘+’ knop en in de app op de ‘Start synchronisatie’ knop.

Vragen over EmmaCOPD

Om EmmaHBPM te kunnen gebruiken maakt u gebruik van de Emma 6 app (vragenlijsten), de Emma Activiteitencoach app (fysieke beweging) en optioneel de Emma Medicatie app (herinneringen).

EmmaCOPD is een CE Medical Device gecertificeerd zelfmanagement platform dat u verbindt met alle personen die u kunnen ondersteunen bij het managen van uw ziekte. U krijgt een smartwatch, waarmee u inzicht krijgt in uw bewegingsactiviteit en slaappatroon. Een belangrijk onderdeel van EmmaCOPD is het digitale longaanval actieplan (DigiLAP). Op deze manier is er meer inzicht in uw symptoomverloop en kunnen toekomstige exacerbaties worden voorspeld en voorkomen.

DigiLAP staat voor Digitaal Longaanval ActiePlan: een digitale versie van het longaanval actieplan. Het longaanval actieplan is ontwikkeld in het UMC Utrecht. Het is bedoeld om een beginnende longaanval eerder te herkennen en op tijd de juiste actie te ondernemen zodat u niet in het ziekenhuis belandt.

Meer informatie

Vragen over EmmaMed

Het doel van EmmaMed is om door middel van herinneringen via de smartphone of de smartwatch de therapietrouw te vergroten. Therapietrouw geeft de mate aan waarin de afspraken tussen de cliënt en zorgverlener worden nageleefd. EmmaMed zal goed medicijngebruik en uw therapietrouw stimuleren en een belangrijke bijdrage leveren aan uw gezondheid.

Om op het online dashboard uw profielfoto toe te voegen navigeert u via het dropdown-menu rechts bovenin uw webbrowser naar ‘Profiel’. Druk vervolgens op ” Bewerken’ waarna u rechts naast de profielfoto ‘Wijzigen’ zal zien verschijnen.

Klik op ‘Wijzigen’ en upload een afbeelding naar keuze van uw computer. Zodra u op ‘Opslaan’ gedrukt heeft zal deze afbeelding ingesteld worden als uw nieuwe profielfoto.

Dashboard

Op het dashboard in uw webbrowser kunt u klikken op ‘Medicatie’. Op het volgende scherm kunt u klikken op het icoon van een bel, waarnaast ‘Medicatie’ staat. Na het invullen van de vereiste gegevens kunt u het toevoegen van uw medicatie-alarm voltooien door op ‘Opslaan’ te drukken.

Smartphone app

Op de app selecteert u ‘Medicatie’. Klik vervolgens op het icoon van een bel rechtsboven. U kunt nu uw medicatie-alarm toevoegen. Na het invullen van de vereiste gegevens kunt u het toevoegen van uw medicatie-alarm voltooien door op ‘Opslaan’ te drukken.

Dashboard

Op het dashboard in uw webbrowser kunt u klikken op ‘Medicatie’. U kunt nu uw medicatie-alarm selecteren, waarna u kan drukken op bewerken om het desbetreffende medicatie-alarm te bewerken.

Smartphone app

Op de app selecteert u ‘Medicatie’. U kunt nu uw medicatie-alarm selecteren en deze bewerken.

Dashboard

Op het dashboard in uw webbrowser kunt u klikken op ‘Medicatie’. Op het volgende scherm kunt u onder het kopje ‘Actief’ uw medicatie-alarm tijdelijk aan of uit zetten. Als u uw medicatie-alarm helemaal wilt verwijderen kunt u op het prullenbakje klikken. Het desbetreffende medicatie-alarm zal dan worden verwijderd.

Smartphone app

Op de app selecteert u ‘Medicatie’. U kunt nu naast de medicatienaam AAN of UIT selecteren.

Dashboard

Op het dashboard op de computer kunt u klikken op ‘Agenda’. Hier kunt u het overzicht van de toekomstige medicatie-innames en metingen zien.

Smartphone app

Op de app selecteert u ‘Agenda’. Hier kunt u het overzicht van de toekomstige medicatie-innames en metingen zien.

Dashboard

Op het dashboard op de computer kunt u klikken op ‘Medicatie’. Klik vervolgens op ‘Extra inname’. U kunt nu bij een bestaand medicatie-alarm een extra medicatie-inname registreren.

Smartphone app

Op de app selecteert u ‘Medicatie’. Selecteer vervolgens ‘Extra inname’. U kunt nu bij een bestaand medicatie-alarm een extra medicatie-inname registreren.

Dashboard

Op het dashboard voegt u een medicatie-alarm toe(zie: hoe voeg ik een medicatie-alarm toe) voor beide medicijnen en zet de tijd op hetzelfde tijdstip.

Smartphone app

Op de app voegt u een medicatie-alarm toe(zie: hoe voeg ik een medicatie-alarm toe)  voor beide medicijnen en zet de tijd op hetzelfde tijdstip.

Vragen over Emma Activiteitencoach

De Emma Activiteitencoach geeft u meer inzicht in hoeveel u beweegt door uw lichaamsbeweging te registreren met een smartwatch en real-time door te sturen naar de Cloud, een beschermde digitale omgeving. Vervolgens wordt er samen met uw fysiotherapeut gekeken hoe u voldoende kunt blijven bewegen en hoe u stapsgewijs meer kunt gaan bewegen om uw conditie te verbeteren.

Meer informatie: Emma Activiteitencoach en EmmaCOPD Support

De Emma Activiteitencoach werkt op de Fitbit Versa, de Fitbit Versa 2, de Fitbit Versa Light en de Fitbit Ionic.

Ook werkt het op de Pebble Time en de Pebble Time Steel.

Vragen over Privacy

Het Emma platform heeft als primair gebruiksdoel om u als gebruiker te ondersteunen met zijn of haar therapietrouw. Om dat goed te kunnen doen moeten medische en persoonlijke gegevens in onze systemen worden gebruikt en opgeslagen. Medicine Men heeft de NEN 7510 en ISO 27001 certificaten behaald en beveiligt uw gegevens veilig. Daarnaast is de Emma database aangemeld bij het College Bescherming Persoonsgegevens en is Emma CE gecertificeerd.

Voor meer informatie zie het Privacy statement van Medicine Men

In Emma Connected Care is het mogelijk om uw naasten inzicht te geven in uw gegevens. Indien u bepaalde anderen via unieke codes toestemming hebt gegeven om uw gegevens in te kunnen zien, kunnen zij – via hun eigen account – uw innamegegevens inzien en, afhankelijk van hun toegangsrechten, medicatieroosters aanpassen. U kunt op ieder moment via de app of het dashboard een toegangsrecht voor een ander intrekken.

Emma gebruikt deze informatie om uw account te registreren en te personaliseren. Apparaat gegevens worden gebruikt om de systeem status te kunnen monitoren om zodoende mogelijke fouten te voorkomen.

Emma vraagt om uw locatie om gebruik te kunnen maken van Bluetooth. Dit is een eis van meerdere smartphone merken.

Vragen over de Smartwatch

Een smartwatch is een aan het lichaam verbonden apparaat dat gebruikers altijd kan bereiken wanneer het wordt gedragen. Smartphones worden regelmatig weggestopt in tassen en zakken en in veel gevallen wordt ook het geluidsvolume gedempt. Omdat een smartwatch altijd op het lichaam zit, is het praktisch onmogelijk om reminders te missen. Het apparaat is hierdoor uiterst geschikt om te helpen bij therapietrouw.

Emma is te gebruiken op de Fitbit Versa, de Fitbit Versa 2 , de Fitbit Versa Light en de Fitbit Ionic.

Emma is ook op een aantal Pebble modellen te gebruiken.

MedMijISO 27001NEN 7510CE
© 2013-2020, Medicine Men |
Gebruiksvoorwaarden |
Privacy Policy
website: sbddesign.nl