Home / Zorgprofessional / Blog / Viduet staat in de halve finale van het Europese EIT Health Catapult programma!

Viduet staat in de halve finale van het Europese EIT Health Catapult programma!

Met trots delen wij mee dat waren geselecteerd voor de halve finale van het EIT Health Catapult programma! Elk jaar toont de wedstrijd Europa’s meest belovende biotech-, medtech- en digitale gezondheids scale-ups aan toonaangevende experts en investeerders. In totaal zijn 42 veelbelovende scale-ups geselecteerd. Tijdens de halve finale hebben wij het opgenomen tegen 14 bedrijven die uitblinken in de categorie: Digitaal health. Op 1 December hebben wij onze pitch gegeven. We wachten nog op de uitslag van deze halve finale. Op 23 januari 2023 zullen de finalisten bekend worden gemaakt!

EIT Health Catapult
Is een uniek wedstrijd- en trainingsprogramma dat scale-ups onder de aandacht brengt van toonaangevende experts en investeerders in heel Europa. Het programma erkent en beloont de allerbeste bedrijfsconcepten, snelle scale-ups om deel uit te maken van de EIT Health Community van toonaangevende bedrijven. Deze lonende wedstrijd zet scale-ups in de schijnwerpers met de meeste waarde voor gebruikers en klanten. Gedurende het hele proces krijgen deelnemers intensieve training.

Selectie en training
Met ons waren er in totaal 42 veelbelovende scale-ups geselecteerd. Elk van de 42 scale-ups genomineerde , heeft een uitgebreid voorselectie proces doorstaan. Hierna hebben wij de mogelijkheid om hoogwaardige, geïndividualiseerde training ontvangen om ons voor te bereiden op de halve finale. Onderdeel van de training was een pitch training in Parijs.

Halve finale
Tijdens de halve finale op 1 dec 2022 mochten wij het opnemen tegen 14 bedrijven uit de categorie: Digitaal health. Wij presenteerden onze digitale oplossing aan een publiek van zorgprofessionals, experts uit de industrie, investeerders en nog veel meer. De winnaars van de halve finales ontvangen prijzen van sponsors, waaronder Amazon Web Services (AWS), Astrazeneca, bijvoorbeeld technologie, Lusíadas Saúde, McDermott Will en Emery, en Merck.

De drie beste scale-ups uit elk van de categorieën worden geselecteerd en uitgenodigd om te pitchen tijdens de finale op een groot zorg evenement. Deze 3 beste zullen per categorie het tegen elkaar opnemen voor hun deel van het prijzengeld  van € 210.000. De winnaar van de publieksprijs zal worden tentoongesteld op de New York Nasdaq Tower. 

De uitslag van de halve finale laat nog even op zich wachten. Op 23 januari 2023 zullen de finalisten bekend gemaakt worden!

Catapult succesverhalen
Veel van onze voorgangers van het Catapult programma zijn succesvol geworden. Zo heeft bijvoorbeeld Sparing Vision, winnaar van Catapult 2019, € 44,5 miljoen opgehaald voor de ontwikkeling van hun baanbrekende behandeling om de aanpak van chronische oogziekten in 2020 te versnellen. In de afgelopen twee jaar heeft Sparing Vision positieve pre klinische bevindingen gehad en is van plan om hun klinische proefaanvraag (CTA) in Q3 2022 in te dienen. Meer lezen ga dan naar https://eithealth.eu/programmes/catapult/.

ISO 27001NEN 7510CE