Bezoek de site als:ConsumentZorgprofessional |

Fysiotherapeut

coach uw patienten ook buiten de praktijk

Fysiotherapeuten

continue inzicht in het bewegingsniveau van uw patient

Weet u of uw patiënten voldoende bewegen tussen hun bezoeken aan uw oefenruimte? Dat was de vraag die wij ons een paar jaar geleden stelden. COPD patiënten die na een ziekenhuisopname weer naar huis mochten, bleken de eerste periode na ontslag veel minder te bewegen dan was aangenomen. Met als basis een geavanceerde Fitbit smartwatch hebben wij Emma activiteitencoach ontwikkeld, een toepassing waarmee patiënten zichzelf coachen, waar nodig ondersteund door hun mantelzorger.

 

U bespreekt voor of na een reguliere oefensessie met uw patiënt hoe het sinds de vorige sessie gegaan is. U kunt handmatig nieuwe stapdoelen zetten, maar ook het door een consortium van Europese UMC’s ontwikkelde stapalgoritme dit laten doen. Dat scheelt tijd en bewaakt uw patiënt zelfs als u verhinderd of op vakantie bent.

Stimuleer uw patiënten

Zie de volgende producten en modules.

Wilt u meer weten, neem dan graag contact met ons op.

Emma Activiteitencoach

Samen met de smartwatch, motiverend en overzichtelijk.

Community

U bent toegevoegd aan de Community van uw patiënt. Nu heeft u toestemming om mee te kijken in zijn of haar voortgang en medische gegevens. De patiënt is op elk moment in staat om deze toestemming in te trekken.

Emma Activiteitencoach

Bewegen bij COPD biedt veel voordelen

De patiënt krijgt een smartwatch en een gepersonaliseerd stappendoel. De smartwatch stuurt op elk moment (real-time) stappen data door naar de Cloud. Het stappendoel wordt samen met de fysiotherapeut opgesteld nadat de “baseline” voor de patiënt bepaald is. De patiënt kan vanaf nu op de smartwatch zien of hij/zij goed op weg is om het doel te behalen. Lukt dat niet, dan wordt eerst hun buddy gewaarschuwd, en in een later stadium de fysiotherapeut.

Community

de verbinding tussen De patiënt en
zijn of haar mantelzorgers en zorgverleners

Emma is een cloud-based systeem dat de patiënt de mogelijkheid biedt om mensen aan zijn of haar eigen community toe te voegen. Denkt u hierbij aan zijn of haar zorgverleners (zoals de longarts of de fysiotherapeut) en aan zijn of haar naasten (zoals kinderen, partners en vrienden). De patiënt heeft zelf de regie in handen en kan zelf personen toestemming geven om lid te worden van zijn of haar community.

MedMijISO 27001NEN 7510CE
© 2013-2020, Medicine Men |
Gebruiksvoorwaarden |
Privacy Policy
website: sbddesign.nl