Bezoek de site als:ConsumentZorgprofessional |

Afvallen & bewegen

coach patiënten naar een gezondere leefstijl

Viduet helpt je om de zorgpaden van jouw patiënten zo efficiënt mogelijk in te richten. Zo krijg je meer inzicht in de gezondheid van jouw patiënt, en kun je jouw tijd zo efficiënt mogelijk besteden. Samen met jouw patiënt kun je een persoonlijk zorgprogramma samenstellen aan de hand van verschillende zorgmodules. Zorgmodules die gericht zijn op bewegen en afvallen kunnen eenvoudig worden gecombineerd met andere zorgmodules voor bijvoorbeeld diabetes, astma, COPD en CVRM. Hier lees je meer over de zorgmodules die kunnen worden ingezet om patiënten te helpen bij het afvallen en het meer bewegen.

Met de Viduet Afval en bewegen zorgmodule kunnen fysiotherapeuten en andere zorgprofessionals hun patiënten op afstand coachen om voldoende dagelijks te bewegen. Speciale software op de Fitbit Versa smartwatch ondersteunt patiënten bij het halen van de met hun behandelaar afgesproken doelen. Mantelzorgers krijgen een seintje via sms als hun familielid daarbij een steuntje in de rug nodig heeft. Zie hieronder de Afval en bewegen zorgmodule.

Met Viduet vergroot je de effectiviteit en verhoog je de efficiëntie binnen jouw huisartspraktijk

  • Interoperabel met HIS
  • Efficiëntere consulten
  • Inzicht in meettrouw
  • Gepersonaliseerde zorg

Wil je meer weten, neem dan graag contact met ons op.

Afvallen met Viduet

Meer zicht op gewicht, BMI en het afvalproces.

Activity Coach

Coach de patiënt om een optimaal bewegingspatroon aan te nemen.

Afvallen met Viduet

Meer zicht op gewicht, BMI en het afvalproces

Wanneer je patiënten wil begeleiden bij het afvallen, kun je ervoor kiezen om de gewicht monitoring zorgmodule in te zetten. Binnen deze zorgmodule ontvangt de patiënt een aan Viduet gekoppelde weegschaal. Doordat alle gewichtsmetingen direct worden doorgestuurd naar Viduet, krijg je een betrouwbaar beeld van het gewicht en het BMI van de patiënt. 

Daarnaast kan op de gewenste momenten een vragenlijst worden verstuurd die de patiënt kan helpen om actief aan de slag te gaan met zijn gewicht doelstellingen, stoppen met roken en/of stoppen met het drinken van alcohol. Zo krijg je een beter beeld op het proces en kun je de patiënt gericht helpen bij het afvallen.

 

Deze zorgmodule is goed te combineren met de Activity Coach. Op deze manier krijg je niet alleen inzicht in het gewicht en BMI, maar kun je ook de patiënt gericht coachen om meer te gaan bewegen.

Activity Coach

Coach de patiënt om een optimaal bewegingspatroon aan te nemen

Bewegen is een belangrijke factor die de gezondheid van patiënten kan beïnvloeden. Met behulp van de Activity Coach zorgmodule zorg je ervoor dat jouw patiënt gecoacht wordt om een optimaal bewegingspatroon aan te nemen. 

Wanneer je ervoor kiest om de Activity Coach in te zetten, zal de patiënt zijn bewegingspatroon bijhouden via de smartwatch. Met behulp van onze speciaal ontwikkelde software voor deze smartwatch zal de patiënt gedurende de hele dag gecoacht worden om binnen de door zijn zorgverlener ingestelde bandbreedtes te bewegen.

 

Deze zorgmodule is eenvoudig te combineren met coaching door een fysiotherapeut. In dat geval kan de fysiotherapeut de optimale bandbreedtes instellen en waar nodig aanpassen. Via een slim algoritme herkent Viduet wanneer de patiënt gedurende een langere periode buiten zijn bandbreedte beweegt. Viduet kan dan ook de fysiotherapeut op de gewenste wijze informeren, zodat de ingestelde bandbreedtes eventueel kunnen worden herzien.

Veel behandeltrajecten kennen een of twee behandelsessies per week. 


Met de door Medicine Men ontwikkelde Activity Coach worden patiënten geholpen meer, minder of voldoende te bewegen. De software voor de Fitbit Versa smartwatch ondersteunt de patiënt gedurende de dag in het halen van de afgesproken doelen. Behandelaren kunnen de individuele stapdoelen interactief met de patiënt aanpassen, maar ook gebruik maken van een speciaal A.I. algoritme dat aanpassingen aan de patiënt voorstelt op basis van de afgelopen periode.


“Wij kregen van veel fysiotherapeuten de verzuchting dat patiënten tussen de wekelijkse sessie weinig lijken te bewegen, maar geen idee hebben hoe weinig. Met de activiteiten coach hebben we nu een elegante combinatie ontwikkeld van meer inzicht in wat een patiënt gedurende de week doet en een geavanceerd coachingprogramma dat onzichtbaar doorloopt tussen de sessies door.”

ISO 27001NEN 7510CE
website: sbddesign.nl