Bezoek de site als:ConsumentZorgprofessional |

Hypertensie

Telemonitoring met een grote zelfmanagement component

Met Viduet meet de patiënt zijn/haar bloeddruk thuis op een volledig betrouwbare manier. Zo krijg je een beter inzicht in de bloeddrukgegevens van jouw patiënten en kun je eenvoudig bepalen of en hoeveel medicatie een patiënt met hypertensie nodig heeft. Viduet maakt gebruik van de geprotocolleerde thuismeting die wordt geadviseerd door de Nederlandse en Europese CVRM-richtlijn. Deze methode is ontwikkeld in samenwerking met de afdeling Vasculaire Geneeskunde van het UMC Utrecht en wordt bovendien door alle Nederlandse zorgverzekeraars vergoed. Meer informatie over de validatie van deze geprotocolleerde weekmeting is hier te vinden.

 

Bij de hypertensie zorgmodules wordt gebruik gemaakt van de gevalideerde Microlife bloeddrukmeter, die naast het meten van de bloeddruk ook screent op atriumfibrilleren. Doordat deze bloeddrukmeter aan Viduet is gekoppeld, worden de meetwaarden eenvoudig gesynchroniseerd in de Viduet app. Dit zorgt voor de meest betrouwbare meetwaarden.

 

Zie hieronder onze zorgmodules voor hypertensie.

Met Viduet vergroot je de effectiviteit en verhoog je de efficiëntie binnen jouw huisartspraktijk

  • Interoperabel met HIS
  • Volledige M&I vergoeding door zorgverzekeraars
  • Volledig gevalideerd. 
  • Gepersonaliseerde zorg

Wil je meer weten, neem dan graag contact met ons op.

Hypertensie medicatietitratie

Bloeddrukmedicatie sneller ingesteld.

Hypertensie monitoring

On-demand zorg met permanente bloeddrukbewaking.

Hypertensie medicatietitratie

Bloeddrukmedicatie sneller ingesteld

Met deze zorgmodule biedt Viduet de mogelijkheid om de medicatie-instelfase van patiënten met hypertensie zo efficiënt en betrouwbaar mogelijk in te richten. Nadat de patiënt is aangemeld, ontvangt hij een pakket met daarin alle apparatuur en een handleiding.

 

 

De patiënt doet thuis meerdere geprotocolleerde thuisbloeddrukmetingen. Iedere keer nadat de geprotocolleerde thuisbloeddrukmeting is afgerond, informeert Viduet zorgverlener en patiënt op de gewenste manier. De resultaten van de geprotocolleerde weekmeting kunnen direct als labwaarde naar het HIS worden verstuurd.

 

Daarnaast maakt Viduet een overzichtelijk rapport van de geprotocolleerde weekmeting en maakt deze inzichtelijk in het dashboard. Deze kun je gebruiken om de meetwaarden met de patiënt te bespreken. Op basis van de meetwaarden kan de medicatie zo nauwkeurig mogelijk worden ingesteld. Viduet draagt op deze manier bij aan een betrouwbaarder zorgpad. Daarnaast kan het zorgpad met behulp van Viduet veel efficiënter worden ingericht, omdat de patiënt niet meer telkens naar de praktijk hoeft te komen. Zodra de medicatie van de patiënt goed is ingesteld kun je de zorgmodule eenvoudig omzetten naar monitoring.

Hypertensie diagnostiek

Een snelle thuismeting

Met deze zorgmodule biedt Viduet de mogelijkheid om eenvoudig een diagnostische weekmeting uit te voeren. Nadat de patiënt is aangemeld, ontvangt hij een pakket met daarin alle apparatuur en een handleiding.

 

Zodra de diagnostische weekmeting, volledig volgens de Nederlandse hypertensie richtlijn is uitgevoerd, informeert Viduet zorgverlener en patiënt op de gewenste manier. De resultaten van de geprotocolleerde weekmeting kunnen direct als labwaarde naar het HIS worden verstuurd.

 

Daarnaast maakt Viduet een overzichtelijk rapport van de geprotocolleerde weekmeting en maakt deze inzichtelijk in het dashboard. Deze kun je gebruiken om de meetwaarden met de patiënt te bespreken. Indien de patiënt hypertensie blijkt te hebben kun je de patiënt eenvoudig omzetten naar medicatietitratie.

Hypertensie monitoring

ON-DEMAND ZORG MET PERMANENTE BLOEDDRUKBEWAKING

De patiënt voert regelmatig een geprotocolleerde thuisbloeddrukmeting uit. Iedere keer nadat de geprotocolleerde thuisbloeddrukmeting is afgerond, informeert Viduet zorgverlener en patiënt op de gewenste manier. De resultaten van de geprotocolleerde weekmeting kunnen direct als labwaarde naar het HIS worden verstuurd. Daarnaast maakt Viduet een overzichtelijk rapport van de geprotocolleerde weekmeting en maakt deze inzichtelijk in het dashboard. Deze kun je gebruiken om de meetwaarden met de patiënt te bespreken. Bovendien toont Viduet trends in de bloeddrukwaarden over de tijd. Zo krijgen patiënt en zorgverlener meer inzicht de mate waarin de patiënt zijn hypertensie onder controle heeft.

 

Verder helpt Viduet bij het nog efficiënter inrichten van de zorgpaden van patiënten met hypertensie door de patiënt te herinneren aan al zijn controle-afspraken. Op deze manier krijgt de patiënt meer regie over zijn eigen gezondheid en kun je veel tijd besparen binnen de huisartspraktijk. Indien gewenst kunnen er binnen deze zorgmodule ook vragenlijsten worden ingezet om consulten efficiënter in te richten.

ISO 27001NEN 7510CE
website: sbddesign.nl