Bezoek de site als:ConsumentZorgprofessional |

COPD

Verhoog het zelfmanagement van COPD-patiënten en voorkom ziekenhuisopnames

Viduet leent zich door de inrichting van de software goed voor transmurale zorgpaden. Dit maakt het mogelijk om patiënten eenvoudig door- en terug te verwijzen tussen de eerste en tweede lijn. Viduet helpt je om de transmurale zorgpaden van patiënten met COPD, zo efficiënt mogelijk in te richten. Zo krijgen alle betrokken zorgverleners meer inzicht in de gezondheid van hun patiënt, en kan iedereen zijn tijd zo efficiënt mogelijk besteden. Bekijk hieronder onze zorgmodules voor COPD die in transmurale netwerken gebruikt kunnen worden.

Met Viduet vergroot je de effectiviteit en verhoog je de efficiëntie binnen jouw organisatie

  • Eenvoudig door- en terugverwijzen tussen eerste en tweede lijn
  • Interoperabel met veel verschillende informatiesystemen
  • Gepersonaliseerde zorg

Wil je meer weten, neem dan graag contact met ons op.

SmartCOPD regionaal

SmartCOPD (voorheen bekend als EmmaCOPD) is onze door het LUMC gevalideerde interventie die ziekenhuisopnamedagen bij COPD-patiënten met maar liefst 79% vermindert.

SmartCOPD regionaal

gevalideerde interventie die ziekenhuisopnamedagen bij COPD-patiënten met maar liefst 79% vermindert ​

SmartCOPD, voorheen bekend als EmmaCOPD, is een gevalideerde interventie die ziekenhuisopnamedagen met maar liefst 79% kan verminderen. Deze zorgmodule betreft een uitvoering van SmartCOPD waarbinnen verschillende zorgverleners binnen de regio samenwerken rondom de patiënt. De SmartCOPD interventie bestaat uit een combinatie van het digitale longaanval actieplan (DigiLAP) en de Activity Coach. SmartCOPD helpt de patiënten om een optimaal bewegingspatroon aan te nemen en om zelfstandig longaanvallen te herkennen en waar nodig direct de juiste actie te ondernemen. De zorgmodule SmartCOPD regionaal is er op ingericht om eerste en tweede lijn beter met elkaar te laten samenwerken en door- en terugverwijzen eenvoudiger te maken.

Het LUMC heeft in 2018-2020 onderzoek uitgevoerd naar de effectiviteit van SmartCOPD bij patiënten die voorafgaand aan het onderzoek twee of meer exacerbaties met ziekenhuisopname per jaar hadden. De resultaten van dit onderzoek tonen statistisch significant aan dat SmartCOPD het aantal ziekenhuisopnamedagen bij deze doelgroep met 79% vermindert. De resultaten zijn in april 2021 gepubliceerd in het Journal of Medical Internet Research (JMIR).

 

Via de zorgmodule SmartCOPD regionaal maakt Viduet het mogelijk om ziekenhuis, huisarts, thuiszorg, fysiotherapeuten, en medisch regie centra samen te laten werken rondom de patiënt. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de architectuur van het platform. In onderstaande afbeelding wordt aan de hand van het Viduet zorgringen-model schematisch weergegeven hoe Viduet deze samenwerking mogelijk maakt.

Viduet maakt het mogelijk om elke betrokken zorgverlener eenvoudig op de juiste manier te betrekken in het zorgpad van de patiënt. Allereerst worden alle betrokken zorgverleners eenvoudig toegevoegd aan de community van de patiënt. Vervolgens kunnen zorgverleners met een enkele knop-indruk in het persoonlijk zorgprogramma een volledig zorgpad, inclusief de gewenste instellingen voor het afhandelen van signalen, voor een nieuwe patiënt klaarzetten. Op deze manier kan ook het zorgpad van de patiënt op ieder moment eenvoudig worden omgezet. Dit maakt het mogelijk om patiënten die worden door- of terugverwezen eenvoudig over te laten stappen op hun nieuwe zorgpad.

ISO 27001NEN 7510CE
website: sbddesign.nl