Gebruikerservaring: “Door Viduet ben ik gezonder gaan leven”

Theo was eerst sceptisch over het gebruik van een app voor zijn gezondheid. Toch besloot hij Viduet uit te proberen. Door Viduet wordt hij voortdurend geconfronteerd met zijn glucosewaarden en wordt hij uitgedaagd om actie te ondernemen. Het resultaat: Theo heeft nu een gezondere levensstijl en nieuwe motivatie om het beste uit zichzelf te halen. Hieronder lees je zijn verhaal.

Dag Theo, waar gebruik je Viduet voor?
Voor het monitoren van diabetes type 2 en hartklachten.’ 

Hoe ben je met Viduet in contact gekomen?

‘Mijn huisarts verdween en toen kregen we vlak voordat hij vertrok te horen van de Veendokters gaan dat gat opvullen en die werken met een app. En mijn eerste reactie was ja houdt op, schei uit met een app. Maar aan de andere kant ben ik wel geïnteresseerd in apps en gadgets, dus ik had toch wel zoiets van nou, weet je, Ik ga toch maar even langs.’


Wat vind je fijn aan het gebruik van Viduet?
Het voordeel is dat je verantwoordelijk wordt gemaakt voor je eigen gezondheid. In de zin dat je geconfronteerd wordt met: ‘o, die waardes zijn wel hoog of laag’. Als je moet prikken en je bloeddruk moet meten, maakt het dat je bewust wordt van de waardes in je lijf. En dat je toch wel zorgen maakt als de waardes wat hoog zijn. Dus je actiebereidheid wordt hoger.’

Wat is er veranderd door Viduet?
Ik ben wat gezonder gaan leven. Het is wel moeilijk om je leefpatroon om te gooien, maar ik ben wel wat gezonder gaan eten en daardoor afgevallen. En omdat ik volgende maand weer word gecontroleerd, moet ik wel zorgen dat mijn waardes goed zijn, dus ja Viduet is een stok achter de deur.’

Vanwege privacy, is de naam van de patiënt voor deze post veranderd.

ISO 27001NEN 7510CE