Grip op controle-afspraken in de huisartspraktijk

Kom je in jouw huisartsenpraktijk ook tijd te kort? Steeds meer huisartsenpraktijken maken gebruik van controle-afspraken in Viduet. Zo krijgen zij grip op de chronische zorg. Het bespaart namelijk niet alleen veel administratieve lasten, maar ook worden thuismetingen, vragenlijsten en externe controles in een slim ritme gepland rondom de jaarcontrole. Zo houd je als zorgverlener meer tijd over voor diepgaande gesprekken tijdens een consult. Hieronder lees je meer over deze slimme manier van werken.
Controle-afspraken: onderdeel van persoonlijk zorgprogramma
Bij Viduet zijn we ervan overtuigd dat we het aantal controle-afspraken kunnen beperken met behulp van thuismetingen en vragenlijsten. Desalniettemin begrijpen we ook dat controle-afspraken een belangrijk onderdeel vormen van de chronische zorg. Daarom stel je ze als zorgverlener in als onderdeel van het persoonlijk zorgprogramma van al jouw chronisch zieke patiënten in Viduet.
 1. Bepaal hoe vaak en in welke vorm je patiënten op consult wilt zien:
  1. Fysiek
  2. Telefonisch
 2. Vervolgens bepaal je de frequentie van overige controle-afspraken
   1. Bloedprikken
   2. Fundusscopie
   3. Spirometrie
   4. Griepprik
Patiënt regie
Zelfredzame patiënten ontvangen een link naar het afsprakenportaal van de praktijk om zelf de geplande controle-afspraken te maken. Dit verhoogt het zelfmanagement en bespaart jouw praktijk veel administratief werk. Eenmaal ingesteld hoef je de komende jaren geen uitnodigingen meer te sturen voor controle-afspraken. Ook hoef je je geen zorgen meer te maken over de continuïteit van zorg, want Viduet houdt bij welke patiënten op de link hebben geklikt om de afspraak te maken en kan patiënten ondersteunen bij het plannen van de afspraak.

Arts regie
Sommige patiënten kunnen niet zelf controle-afspraken inplannen. Bijvoorbeeld omdat ze geen emailadres hebben. Voor deze groep ontvang je in het HIS een herinnering om de patiënt uit te nodigen.

Efficiëntere consulten dankzij slim ritme
Met Viduet stel je eenvoudig een persoonlijk ritme in waarbij resultaten van thuismetingen, vragenlijsten en overige controles worden verzameld ter voorbereiding op een consult. Zo houd je tijdens het consult meer tijd over voor diepgaande gesprekken.

Ontwikkeld in samenwerking met huisartspraktijken
Deze nieuwe manier van werken is ontwikkeld in samenwerking met de coöperatie Flexdokters en bij haar aangesloten huisartsenpraktijken. Nienke Reuvers, huisarts bij De Haarlemse Huisdokters, is erg enthousiast:

“Het kostte mijn praktijk altijd veel tijd om bij te houden wie er aan de beurt was voor een controle-afspraak. Nu stel ik alle patiënten die chronische zorg nodig hebben eenmalig in. Daarna weet ik zeker dat ze op het goede moment een uitnodiging voor een controle-afspraak ontvangen. Zo is onze praktijk minder bezig met administratie en hebben we meer tijd voor het leveren van zorg.”

Wil je ook grip krijgen op de chronische zorg in jouw praktijk?
Neem dan contact op met: advies@viduet.nl
ISO 27001NEN 7510CE