Herinnering controle-afspraken nu ook mogelijk via Viduet

Een veel voorkomend en tijdrovend probleem bij huisartsenpraktijken en ziekenhuizen is het herinneren aan en inplannen van controle-afspraken. Chronische patiënten moeten regelmatig een controle-afspraak inplannen. Het Viduet platform kan daar nu een helpende hand in zijn. 

De nieuwe functionaliteit zorgt ervoor dat patiënten en/of zorgverleners notificaties ontvangen dat het tijd is voor een controle-afspraak. Voorbeelden van controle-afspraken die Viduet zoal kan versturen zijn: consulten, jaar consulten, labaanvraag, fundus en voetcontrole. 

Wanneer de zorgverlener wordt herinnerd, ziet hij welke patiënt hij moet uitnodigen. Het automatisch versturen van herinneringen voor controle-afspraken bespaart de zorgverleners daarom tijd. Het doorlopen van lange lijsten om te zien voor welke patiënten het tijd is om een controle-afspraak te maken is verleden tijd. 

Als het bericht naar de patiënt wordt verstuurd dan kan hij of zij in de Viduet app bevestigen dat de controle-afspraak is gemaakt. Mocht een patiënt de afspraak niet hebben gemaakt, dan neemt het Viduet Support team contact op met de patiënt zodat hij de afspraak inplant. 

Ben je  benieuwd hoe je de Viduet controle-afspraken kan gebruiken en hoe je kan worden ontzorgd? Neem dan contact op met:

ISO 27001NEN 7510CE