Nieuwe Corona app speciaal voor chronisch zieken en ouderen

Coronaz is de gratis app voor iedereen die wil weten wat te doen bij koorts, hoesten, loopneus of andere symptomen van Covid-19. Met Coronaz krijgt u een goed overzicht over uw gezondheid. Coronaz stuurt u dagelijks een korte vragenlijst en geeft aan de hand van uw antwoorden gepast advies. Alle adviezen die Coronaz geeft zijn gebaseerd op de officiële RIVM richtlijnen.

Met de gratis app kunt u zelf zien of symptomen reden voor actie geven. U kunt ook met een machtigingscode familieleden verbinden. Zij kunnen zo op afstand meekijken of u het goed maakt, dan wel hulp nodig heeft. 

De basis van de Coronaz app vormen de vier kleurzones: van groen (niets aan de hand), via geel (wees waakzaam), tot oranje (bel uw huisarts) en rood (neem onmiddellijk contact op met een zorgverlener). De app houdt rekening met de actuele adviezen van het RIVM, maar vraagt ook naar andere symptomen die regelmatig bij Corona patiënten voorkomen.

Let op: De app wordt steeds verbeterd, maar kent beperkingen. De dienst is geen vervanging van spoedzorg of reguliere zorg. U blijft verantwoordelijk voor uw gezondheid. Gebruik daarom uw gezonde verstand en neem bij twijfel altijd contact op met uw zorgverlener.

Oscar van Dijk, directeur Medicine Men: “Er waren twee uitgangspunten bij de ontwikkeling van Coronaz: zelfredzaamheid van de gebruiker door directe adviezen, en verlichting voor ziekenhuizen en huisartsen door de noodzaak van telemonitoring weg te nemen. Ik denk dat dat heel goed gelukt is.”

Coronaz is de COVID-19 module van het Emma Platform. Het Emma platform is CE Medical Device Class I gecertificeerd en de ontwikkelaar Medicine Men B.V. heeft de ISO 27001 en de NEN 7510 certificaten voor informatiebeveiliging in de zorg behaald.


Meer informatie over Coronaz voor consumenten

Meer informatie over Coronaz voor zorgprofessionals

ISO 27001NEN 7510CE