Home / Consument / Blog / Thuismonitoring Service voor COVID-19 patiënten

Thuismonitoring Service voor COVID-19 patiënten

Het COVID-19 virus woekert nog steeds rond. Er heerst langdurig druk op de zorg door de hoge aantallen ziekenhuisopnames en de intensieve nazorg van COVID-19 patiënten. Na de eerdere ondersteuning aan huisartsenpraktijken in Drenthe bij het monitoren van COVID-19 patiënten, zijn wij een samenwerking gestart met zuurstofleverancier Vivisol. Samen met Vivisol bieden wij een Thuismonitoring Service aan voor COVID-19 patiënten. 

Patiënten thuis
Gedurende de thuismonitoring wordt de patiënt 7 dagen per week gemonitord door verpleegkundig centralisten van Vivisol. Op deze manier kunnen patiënten actief uit het ziekenhuis worden gehouden, zodat de beddencapaciteit van de ziekenhuizen zo efficiënt mogelijk kan worden ingezet. Ook kan de patiënt hierdoor op een veilige manier werken aan zijn of haar herstel in een betrouwbare en veilige omgeving.

De service
Het is voor iedere zorgorganisatie mogelijk om patiënten en cliënten thuis te laten monitoren. Het aanbod kan worden aangepast aan de situatie van de patiënt waardoor de monitoring ingezet kan worden bij patiënten van zowel ziekenhuizen als van huisartsen en thuiszorgorganisaties. De patiënt kan intensief  en minder intensief gemonitord worden. Ook kan er een keuze worden gemaakt voor het gebruik van een saturatiemeter en/of zuurstof. 

Proces
Kort na ontvangst van de aanvraag neemt Vivisol contact op met de patiënt. Zij geven instructies aan de patiënt over het proces en helpen bij het opstarten. Indien nodig ontvangt de patiënt de saturatiemeter thuis waarmee die meerdere keren per dag zijn saturatie gaat meten. De patiënt wordt gevraagd om een aantal keer per dag een vragenlijst en enkele parameters in te vullen (saturatie, lichaamstemperatuur en hartslag). Wanneer meetgegevens ontbreken wordt er contact met de patiënt opgenomen om het gezamenlijk in te vullen. 

Monitoring data
Uniek is dat bij gebruik van zuurstof, tijdens de monitoring ook wordt gekeken naar de hoeveelheid zuurstof die er is gebruikt ten opzichte van de saturatie. Als er sprake is van een verandering in de parameters, wordt er contact met de zorgverlener opgenomen. Zo kan de patiënt sneller geholpen worden. Op het moment dat het beter gaat, wordt de patiënt ondersteund bij het afbouwen van zuurstof en eventuele medicatie. 

Interesse?
Ook interesse in de Thuismonitoring Service voor COVID-19 patiënten? Neem dan contact met ons op

ISO 27001NEN 7510CE