Home / Consument / Blog / Tijdsbesparing in de huisartsenpraktijk met Viduet voor huisartsen

Tijdsbesparing in de huisartsenpraktijk met Viduet voor huisartsen

Tijd besparen voor huisartsen, assistenten en praktijkondersteuners? Dat is wat we met Viduet willen bereiken. Viduet wordt in de huisartspraktijken ingezet voor o.a. hypertensie, COPD, Diabetes, Astma, COVID-19 en leefstijlbegeleiding. Door onze slimme koppelingen, ontzorging van niet-medische handelingen en door de regie aan de patiënt geven besparen wij tijd voor de zorgverleners.

Inzet Viduet huisartsenzorg
Viduet Huisartsenzorg biedt huisartspraktijken een totaalpakket dat direct geïmplementeerd kan worden om chronische zorg efficiënter in te richten. Huisartspraktijken die starten met Viduet Huisartsenzorg krijgen toegang tot een bibliotheek van zorgmodules. Al deze zorgmodules zijn erop ingericht om:

  • Patiënten meer regie te geven
  • Overbodige consulten te verminderen
  • Consulten efficiënter in te richten
  • Zorgverleners te ontlasten

Onderzoek heeft aangetoond dat huisartspraktijken met deze werkwijze tot 75% aan consulten op een veilige manier kunnen besparen ten opzichte van de huidige ketenzorgrichtlijnen. Daarnaast biedt Viduet Huisartsenzorg meerdere functionaliteiten om medewerkers in een huisartsenpraktijk te ontlasten van administratieve taken. Zo plaatst Viduet uitkomsten van metingen en/of vragenlijsten direct in het HIS zodat deze niet meer hoeven te worden overgetypt. Bovendien kan er veel tijd bespaard worden door herinneringen voor controle-afspraken zoals de jaarcontrole, bloedprikken, fundusfoto etc. te versturen via Viduet naar de patiënt. Wanneer je de vangnet functionaliteit voor een patiënt aanzet, belt het Viduet support team patiënten na die de gemaakte afspraken niet volgen.. Zo hoef je niet meer zelf patiënten achter de broek aan te zitten en worden zij enkel gewaarschuwd wanneer zij na meerdere digitale herinneringen nog steeds niet meettrouw zijn. Daarnaast is het mogelijk om ook signalen van afwijkende meetwaardes naar het HIS te sturen. Dit tezamen zorgt ervoor dat je met Viduet de chronisch zieke patiënten veilig op afstand kunt monitoren zonder hem/haar uit het oog te verliezen

Samenwerking
In 2022 is het Viduet doorontwikkeld samen met onze huidige klanten om zo nog beter op de praktijk werkwijze aan te sluiten. Bij het ontwikkelen van ons platform kijken wij te alle tijden hoe Viduet nog beter kan worden ingezet.

Meer informatie
Wilt u meer weten over het gebruik van Viduet of hoe het binnen uw praktijk kan worden ingezet, neem dan contact op met onze supportafdeling via tel. 085-1307022 of mail naar verkoop@medicinemen.nl.

ISO 27001NEN 7510CE