Home / Zorgprofessional / Blog / Regionale samenwerking bevorderd door integratie Viduet en Prysma

Regionale samenwerking bevorderd door integratie Viduet en Prysma

Met trots kondigt Viduet aan samen te werken met PhoQus Health om een integratie te realiseren tussen Viduet en Prysma. Dit initiatief heeft als doel de regionale samenwerking te bevorderen binnen het innovatieve Be-My-Coach project, gericht op het aanpakken van overgewicht en obesitas bij kinderen tussen 8 en 12 jaar.

Be-My-Coach project

Overgewicht en obesitas onder kinderen vormen een groeiend maatschappelijk probleem. In reactie hierop hebben hoogleraar/kinderarts maag-darm-leverziekten Dr. Anita Vreugdenhil (MUMC+) en Dr. Arieke Janse, kinderarts-klinisch epidemioloog bij Ziekenhuis Gelderse Vallei, in samenwerking met Mediquest en eerstelijns zorgverleners, het baanbrekende Be-My-Coach project gelanceerd. Dit initiatief is genomen om niet alleen het probleem aan te pakken, maar ook ouders en kinderen proactief te betrekken bij het nemen van cruciale beslissingen over hun gezondheid.

Deze professionals streven ernaar om kinderen en gezinnen in hun kracht te zetten, waarbij ze toegang bieden tot gerichte informatie op een kindvriendelijke manier. Hierdoor wordt een stevige basis gelegd voor effectieve gesprekken en gezamenlijke besluitvorming. Lees hier meer [Be-My-Coach]

Hele keten een cruciale betrokkenheid

Arieke Jansen benadrukt het belang van Be-My-Coach: “We willen de zorg voor kinderen met overgewicht uitbreiden, waarbij betrokkenheid van de hele keten essentieel is.” Door kinderen, gezinnen en zorgverleners uitgebreid te informeren, beogen zij de zorg naar een hoger niveau te tillen en gezamenlijke besluitvorming te stimuleren. Goede voeding, voldoende beweging en gezond slapen worden aangemerkt als cruciale elementen voor een goede gezondheid. Lees hier meer [Voeding Nu]

Innovatieve integratie met Prysma

Binnen het Be-My-Coach project wordt samengewerkt met partijen binnen én buiten de Gelderse Vallei. Om deze regionale samenwerking te ondersteunen, integreert Viduet met Prysma, de multidisciplinaire samenwerkingstool van PhoQus Health. Prysma faciliteert zorgverleners bij domein overstijgende processen en communicatie. De KPN Health Exchange zorgt voor data-interoperabiliteit en ontsluiting van bronsystemen, waardoor Prysma inzicht biedt in het zorgpad. 

Viduet in actie voor gezonde besluitvorming

Viduet wordt ingezet voor kind en gezin, waarbij het ondersteunt bij gezamenlijke besluitvorming over behandelmogelijkheden en leefstijlverbetering. Dit wordt bereikt door op het juiste moment relevante informatie aan te bieden. Gebruikers krijgen toegang tot een leeromgeving, ontwikkeld in samenwerking met het e-learningbedrijf up-learning. Deze omgeving is specifiek ontworpen om op een aansprekende en begrijpelijke manier kinderen te informeren, waardoor zij goed geïnformeerd de gesprekken ingaan en samen beslissen wordt gestimuleerd. 

Betrokken partijen

Tijdens het Be-My-Coach project wordt samengewerkt met partijen binnen én buiten de Gelderse Vallei, waaronder Ziekenhuis Gelderse Vallei, Di-eetgezond, Leefstijl Expertise Centrum, MUMC+, Nederlandse Stichting Over Gewicht, Mura Zorgadvies, en Mediquest. Dit gebeurt in samenwerking met de Coalitie Preventie regio Foodvalley, gemeente Ede, GGD Gelderland-Midden en Netwerk KinderDiëtisten.

Verwachte resultaten van het project

De doelstellingen van het Be-My-Coach project zijn ambitieus en omvatten onder andere:

  • Het gezamenlijk gebruik van de ontwikkelde e-Health-app door kinderen en gezinnen met zorgprofessionals.
  • Prettige samenwerking tussen zorgprofessionals volgens gedefinieerde zorgpaden.
  • Eenvoudige uitwisseling van relevante informatie tussen zorgprofessionals via een platform, met toestemming van kind en gezin.
  • Positieve resultaten, zowel waargenomen door kinderen en gezinnen als door zorgprofessionals.

Viduet en PhoQus Health verheugen zich op de voortgang en impact van deze samenwerking binnen het Be-My-Coach project, waar gezondheid, innovatie en samenwerking samenkomen voor een gezondere toekomst.

ISO 27001NEN 7510CE