Home / Zorgprofessional / Blog / COPD-patiënt zet 100 miljoenste stap

COPD-patiënt zet 100 miljoenste stap

Patiënten die gebruik maken van de Emma Activiteitencoach hebben gezamenlijk de 100 miljoenste stap behaald. De patiënten maken gebruik van een FitBit smartwatch in combinatie met de app van het bedrijf Medicine Men. Deze virtuele coach stimuleert mensen om stapsgewijs voldoende te bewegen.

Chronisch zieke patiënten hebben vaak weinig energie en bewegen daardoor te weinig. Met de Emma Activiteitencoach in combinatie met de smartwatch zijn patiënten actiever en kunnen fysiotherapeuten hen op afstand begeleiden.

Elk persoon krijgt een persoonlijk stappendoel ingesteld door zijn/haar fysiotherapeut en de coach geeft de patiënt constant directe feedback over de voortgang. De zorgverlener heeft ook toegang tot deze informatie en kan de patiënt helpen met tips geven en vragen beantwoorden.

De positieve effecten kan Ria, COPD-patiënt uit West Brabant en al meer dan 2,5 jaar gebruiker van de interventie, bevestigen: ‘Sinds ik gebruik maak van de Emma Activiteitencoach durf ik weer naar buiten te komen en mijn kleinkinderen naar school te brengen. Ik voel mij een stuk beter en ik zou het iedereen aanraden.’

Meer berichten over:

ISO 27001NEN 7510CE