Home / Zorgprofessional / Blog / COVID-19 monitoring op afstand

COVID-19 monitoring op afstand

Emma wordt sinds de eerste golf ook ingezet om corona patiënten op afstand te monitoren. Waar de ziekenhuizen vollopen, biedt Emma een oplossing om patiënten thuis te monitoren en met een vroegtijdige interventie van de huisarts de druk op de ziekenhuizen te beperken. De Drentse huisarts Jan Scherpenisse (Noorderdokters) is bezig met een missie. Met behulp van aan het Emma platform gekoppelde draadloze zuurstofsaturatiemeters en een dagelijkse vragenset op de Emma app houden hij en zijn collega’s de COVID-19 patiënten nauwlettend in de gaten.

Scherpenisse geeft aan dat patiënten bijzonder dankbaar zijn voor zijn aanpak: Door COVID-19 getroffen patiënten zijn angstig en vinden het enorm fijn wanneer iemand ze in de gaten houdt.”  Hij is ervan overtuigd dat de behandeling van COVID-19 patiënten in eerste instantie bij de huisarts hoort en hoopt hiermee andere huisartsen te inspireren. “Het Emma platform helpt mij als huisarts enorm om op tijd tot behandelen over te gaan. Bijna alle patiënten knappen onder deze aanpak snel op. Als ik echter zie dat ziekenhuisassistentie nodig is, is verwijzing altijd nog mogelijk.”.

Als wordt ingeschat dat een patiënt thuismonitoring nodig heeft, laat Scherpenisse bij zijn huisbezoek een zuurstofsaturatiemeter achter en wordt er een Emma account voor de patiënt aangemaakt. Vanaf dat moment worden alle zuurstofsaturatiewaarden doorgestuurd naar het Emma platform. De huisartsenpraktijk krijgt een alarmsignaal bij snel dalende zuurstofsaturatiewaarden. Met behulp van enkele digitale vragen worden het verloop van de lichaamstemperatuur en COVID klachten in de gaten gehouden. De Medicine Men supportdesk helpt patiënten, bijvoorbeeld bij het aansluiten van de zuurstofsaturatiemeter.

Hebt u in uw regio of organisatie behoefte aan deze oplossing, neem dan contact op via support@medicinemen.nl of het contactformulier op de https://medicinemen.eu. Wij bellen dan snel terug.

ISO 27001NEN 7510CE