Home / Zorgprofessional / Blog / Emma 5.0, vernieuwd en verbeterd

Emma 5.0, vernieuwd en verbeterd

Emma is vernieuwd en verbeterd! Met release 5.0 heeft Medicine Men het Emma medicatiemanagementplatform uitgebreid met bloeddrukmeters, weegschalen, activiteiten- en slaapmonitoring-mogelijkheden.
Met de overgang van Emma BETA naar Emma op is er een hoop veranderd. In de vernieuwde versie van Emma zijn zowel functioneel als structureel een hoop wijzigingen doorgevoerd.

Emma is veel meer dan een pilwekker geworden. De gebruiker kan nu naast herinneringen voor medicijnen ook herinneringen instellen voor metingen (bijv. bloeddrukmetingen of het staan op een weegschaal). Het is ook mogelijk om de Withings bloeddrukmeter en weegschaal aan Emma te koppelen. Een andere belangrijke toevoeging is de community. Het is mogelijk dat een gebruiker andere mensen (denk hierbij aan mantelzorgers of zorgverleners) verbindt aan zijn eigen account om ondersteuning te bieden bij de therapietrouw.
Emma is vanaf nu verkrijgbaar in drie versies: Emma Free (gratis versie zonder community), Emma Connected Care (community en Pebble smartwatch) en Emma Professional Care(koppelen Withings apparaten). De laatste wordt aangeboden via zorgverleners.
Voor meer informatie over de drie versies, kunt u gaan naar de Productvergelijking

Voor zowel bestaande als nieuwe gebruikers is hier een overzicht te vinden van alle veranderingen in Emma 5.0.

De volgende onderwerpen worden besproken:

  1. 1. De vernieuwde menustructuur in de app;
  2. 2. De vernieuwde menustructuur op het dashboard;

1. De vernieuwde menustructuur in de app

Agenda

In de ‘Agenda’ kunt u vanaf nu al uw geplande alarmen zien.
Voorheen waren geplande alarmen te vinden onder ‘Geplande innames’ in het menu ‘Innames’.

In de ‘Agenda’ is het mogelijk om de tijd aan te passen van de alarmen van vandaag of morgen. Dit doet u  door op het tijdstip links van het alarm te klikken en een nieuwe alarmtijd in te stellen.

Medicatie

Bij ‘Medicatie’ kunt u medicatie en bijbehorende herinneringen instellen.
Voorheen was dit te vinden onder ‘Kurenoverzicht’.

U kunt hier ook een ‘Extra inname’ toevoegen.
In de vorige versie was dit de ‘Extra inname’
en was het te vinden onder ‘Innames’.

Metingen

‘Metingen’ is een nieuwe functie in Emma. Bij metingen kunt u een herinnering instellen om een meting te doen. Denkt u hier bijvoorbeeld aan een herinnering voor een bloeddrukmeting of een herinnering voor het staan op de weegschaal. Als u deze apparatuur wilt aansluiten aan Emma is dit ook mogelijk. Neem voor meer informatie contact op met support@medicinemen.nl.

Alarmgeschiedenis

In de ‘Alarmeschiedenis’ kunt u de alarmen voor medicatie innames en/of metingen zien die al eerder door Emma gestuurd zijn.

In de vorige versie was dit de ‘Innamehistorie’ en was het te vinden onder ‘Innames’.

Emma server

Bij ‘Emma server’ kunt u kijken of u verbonden bent met het internet en de app handmatig synchroniseren met het internet. Dit is gelijk gebleven aan eerdere versies van Emma.

Pebble

Bij ‘Pebble’ kunt u bekijken of u een actieve Bluetooth verbinding heeft, de Emma app op de Pebble handmatig herstarten en gemakkelijk de nieuwste versie van de Emma app voor op de Pebble downloaden. Dit is gelijk gebleven aan eerdere versies van Emma. Voor meer informatie over de Pebble kunt u gaan naar www.pebble.com

2. De vernieuwde menustructuur op het dashboard

Medicatie

Bij ‘Medicatie’ kunt u alarmen instellen om u medicijnen in te nemen.
In eerdere versies was dit te vinden onder ‘Kurenoverzicht’.

U kunt hier ook een ‘Extra inname’ toevoegen.
In eerdere versies was dit de ‘Extra inname’ en was het te vinden onder ‘Innames’.

Metingen

‘Metingen’ is een nieuwe functie in Emma. Bij metingen kunt u een herinnering instellen om een meting te doen. Denkt u hier bijvoorbeeld aan een herinnering voor een bloeddrukmeting of een herinnering voor het staan op de weegschaal.

Agenda

In de ‘Agenda’ kunt u vanaf nu al uw geplande alarmen zien.
Voorheen waren geplande alarmen te vinden onder ‘Geplande innames’ in het menu ‘Innames’.

Analyse

Bij ‘Analyse’ zijn er twee opties: de ‘Grafieken’ en de ‘Alarmgeschiedenis’. Voor de Emma Free versie is alleen de ‘Alarmgeschiedenis’ beschikbaar. In de ‘Alarmgeschiedenis’ kunt u de alarmen zien waar u al op gereageerd heeft.

In de vorige versie was dit de ‘Innamehistorie’ en was het te vinden onder ‘Innames’.

Als u interesse heeft in de ‘Grafieken’, neem dan contact op met support@medicinemen.nl.

Community signalen

‘Community signalen’ zijn in de Emma Free versie niet beschikbaar. ‘Community signalen’ worden gebruikt om een waarschuwingsbericht te sturen naar een mantelzorger of een zorgverlener zodra er afgeweken wordt van de medicatie- of metingenroosters.

Wilt u graag ‘Community signalen’ ontvangen over de therapietrouw van een andere gebruiker of van uw patiënt , neem dan contact op met support@medicinemen.nl.

ISO 27001NEN 7510CE