Home / Zorgprofessional / Blog / EmmaCOPD in Cantabrië

EmmaCOPD in Cantabrië

Cantabrië en Utrecht zijn in 2019 door de Europees Unie benoemd tot Reference Sites. Dit zijn regio’s waar de betrokken partijen zich richten op een innovatieve benadering van actief en gezond ouder worden. Dit bood de mogelijkheid aan Medicine Men om in 2020 een samenwerking te starten met het Marqués de Valdecilla Research Health Institute – (IDIVAL) in Cantabrië (Spanje). 

Deze samenwerking is gebaseerd op de gedeelde interesse in het ondersteunen en vergroten van de hulpmiddelen voor de COPD-patiëntenpopulatie. In beide regio’s komt COPD frequent voor. Ook is het managen van de symptomen van cruciaal belang voor de verdere evolutie van het ziektebeeld en verloop. De Spaanse autoriteit heeft ingezet op digitale oplossingen die het welzijn en de toestand van hun patiënten bevorderen, zoals de EmmaCOPD-oplossing van Medicine Men.

Dankzij deze Twinning activiteit hebben we elkaar beter leren kennen, ons netwerk vergroot en aanknooppunten voor verder onderzoek en verbetering op het gebied van implementatie geïdentificeerd. Het project is een startpunt voor meer ambitieuze projecten, zoals de oprichting van een specifieke EmmaCOPD-pilot in de regio Cantabrië.

Voor meer informatie klik hier

Of kijk de volgende video

ISO 27001NEN 7510CE