Home / Zorgprofessional / Blog / EmmaCOPD wordt SmartCOPD

EmmaCOPD wordt SmartCOPD

Vóór de introductie van Viduet hadden veel toepassingen op het Emma platform een eigen naam. Bekende productnamen zijn bijvoorbeeld: EmmaHBPM, EmmaCOPD, Emma Diabetes en Emma Astma. Om verwarring te voorkomen is er besloten om na de introductie van Viduet geen productnamen meer te gebruiken met de naam Emma erin.

EmmaCOPD is echter een product met een grote eigen identiteit. Dit product heeft in de loop der jaren namelijk veel nationale en internationale naamsbekendheid opgebouwd. EmmaCOPD staat sinds de meerjarige effectiviteitsstudie van het Leiden UMC namelijk te boek als de meest effectieve interventie om longaanvallen en ziekenhuisopnamedagen (79%) te voorkomen. 

Met de introductie van de naam Viduet willen we ook de nieuwe naam voor EmmaCOPD introduceren: SmartCOPD. Met de naam SmartCOPD als vervanging van EmmaCOPD en het feit dat we geen productnamen meer gebruiken voor onze overige interventies, willen we duidelijk maken dat SmartCOPD een wetenschappelijk bewezen interventie is met een eigen identiteit. Met de naam SmartCOPD proberen we ervoor te zorgen dat deze gevalideerde interventie, die voorheen bekend stond als EmmaCOPD, niet verward wordt met onze overige COPD zorgmodules. 

ISO 27001NEN 7510CE