Medicine Men oprichter Oscar van Dijk te gast bij de podcast van Arcus IT om het gebruik van EmmaDr. binnen de eerstelijnszorg te bespreken
In de nieuwste podcast reeks van Arcus IT genaamd Vitamine Arcus worden ICT-toepassingen uit de eerstelijnszorg besproken. Medicine Men oprichter Oscar van Dijk is aangeschoven om het gebruik van onze innovatieve toepassing EmmaDr. uit te leggen.
Beluister hier de volledige podcast
EmmaDr. binnen de eerstelijnszorg
Binnen de eerstelijnszorg zien wij bij veel huisartspraktijken dezelfde problemen optreden. Voorbeelden zijn een tekort aan huisartsen en praktijkondersteuners om de chronisch zieke patiënten te behandelen. Door het ontwikkelen van onze nieuwste toepassing EmmaDr. willen wij chronisch zieke patiënten op afstand ondersteunen en begeleiden bij het uitvoeren van metingen.
Een belangrijk onderdeel van EmmaDr. is zelfregie. Een patiënt die in zijn/haar kracht staat is zelfstandiger en heeft door de toegenomen controle een betere grip op het leven en een positievere grondhouding. Door het gebruik van EmmaDr. vermindert het aantal consulten binnen de praktijk en door de patiënten in de thuissituatie zelf te laten meten wordt het aantal consulten verminderd. Alle meetwaardes zijn vervolgens in te zien voor de huisartsenpraktijk. Een consult is dan alleen nodig wanneer een grenswaarde wordt overschreden of als het tijd is voor het jaarconsult.
In de podcast komen verschillende belangrijke elementen van EmmaDr. aan bod.
- De voordelen van EmmaDr. voor de huisarts en praktijkondersteuner
- Aan welke zorgverlener-informatiesystemen is EmmaDr. gekoppeld
- Wat zijn de gebruikerservaringen
De voordelen voor het gebruiken van EmmaDr. voor de zorgprofessional
– Meer persoonsgerichte zorg voor chronisch zieke patiënten.
– Hogere therapietrouw en betrokkenheid patiënten.
– Integrale zorg met een holistisch beeld van de patiënt (“de patiënt is niet zijn aandoening”).
– Minder onnodige zorg.
– Meer tijd en aandacht voor patiënten die het nodig hebben.
– Geen gedoe met apparaten, Medicine Men regelt de aansluiting.
– Samenwerken met andere zorgverleners paramedici, thuiszorg, ziekenhuis eenvoudig en in kleine stapjes mogelijk.
Gekoppelde systemen
Om de huisarts zo goed mogelijk van dienst te zijn staat het Emma platform in open verbinding naar andere zorginformatiesystemen.
Wij bieden ‘single sign on’ mogelijkheden aan voor o.a. Medicom en Tetra. Daarnaast maakt een zorgmailkoppeling het mogelijk om meetwaardes en vragenlijsten via EDIFACT berichten naar vrijwel alle huidige huisartseninformatiesystemen en ziekenhuisinformatiesystemen te sturen. De EDIFACT berichten worden eenvoudig aan het dossier van de patiënt gekoppeld.
Ook is een koppeling met TeleQ mogelijk. Hiermee kunnen kritische meetwaardes die urgente opvolging nodig hebben in oplopende urgentie aan de zorgverlener getoond worden.
Gebruikerservaringen
Samen met meerdere huisartspraktijken, en in het bijzonder huisarts Vladan Ilic van huisartsenpraktijk Westerdokters is het concept van digitaal ondersteunde zelfzorg ter vervanging van de ketenzorg de afgelopen tweeënhalf jaar uitvoerig getest. Wetenschappelijk onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen heeft aangetoond dat zowel patiënten als zorgverleners erg tevreden zijn met deze nieuwe vorm van chronische zorg.
Deze nieuwe manier van werken is te zien in het filmpje dat eind 2020 in opdracht van de NHG werd gemaakt ter gelegenheid van het telemonitoring webinar. Bekijk de video hier.
Vergoedingen
Steeds meer zorggroepen experimenteren met nieuwe financieringsvormen voor het herinrichten van de chronische zorg. In overleg met de leidende zorgverzekeraar in een regio worden afspraken gemaakt om EmmaDr. als alternatief in te zetten voor de reguliere ketenzorgwerkwijze. Neem contact met ons op meer te weten over hoe EmmaDr. binnen uw praktijk kan worden ingezet.
Meer informatie
Wilt u meer weten over het gebruik van EmmaDr. of hoe het binnen uw praktijk kan worden ingezet, neem dan contact op met onze supportafdeling via tel. 085-1307022 of mail naar verkoop@medicinemen.nl