Home / Zorgprofessional / Blog / Geavanceerde roosters voor uw medicatie in Emma

Geavanceerde roosters voor uw medicatie in Emma

Vanaf Emma 5.0 is het mogelijk om geavanceerde roosters gemakkelijk in te voeren. U kunt hier bijvoorbeeld denken aan een medicijn dat om de twee dagen ingenomen moet worden of een medicijn dat elke week ingenomen moet worden. Vanaf nu is het mogelijk om elk soort rooster gemakkelijk in te voeren.
Bekijk het snel op uw online dashboard!

U kunt een geavanceerd rooster toevoegen door bij het aanmaken van uw rooster te kiezen voor ‘Geavanceerd’. Een geavanceerd rooster instellen of aanpassen is enkel mogelijk op het online dashboard. De verschillende soorten roosters worden hier onder kort uitgelegd.

Doordeweeks om 09:00 uw alarmen krijgen en in het weekend een uurtje later? Geen probleem! Met de geavanceerde roosters kunt u per dag uw voorkeurstijd instellen.

Dagelijks herhalend rooster

In een dagelijks herhalend rooster kunt u aangeven om de hoeveel dagen u een alarm wilt ontvangen. Als u elke dag een alarm wilt ontvangen stelt u ‘1’ in. Als u bijvoorbeeld elke drie dagen een alarm wilt ontvangen, dan stelt u ‘3’ in.
U wordt nu om de drie dagen herinnerd. Emma houdt automatisch rekening met de verschillende tijden die u ingesteld heeft bij bijvoorbeeld weekdagen en het weekend.

Wekelijks herhalend rooster

In een wekelijks herhalend rooster kunt u per dag van de week aangeven of u een alarm wilt ontvangen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om op maandag, woensdag en vrijdag een alarm te ontvangen. Daarnaast kunt u aangeven om de hoeveel weken het rooster zich moet herhalen. Emma houdt automatisch rekening met de verschillende tijden die u ingesteld heeft bij bijvoorbeeld weekdagen en het weekend.

Maandelijks herhalend rooster

In een maandelijks herhalend rooster kunt u instellen op welke dag van de maand u uw alarm wilt ontvangen en om de hoeveel maanden u wil dat dit zich herhaalt. Dit kan bijvoorbeeld op elke eerste dag van de maand zijn of op een specifieke dag van de week(zoals de eerste maandag of de eerste zaterdag).

Emma houdt automatisch rekening met de verschillende tijden die u ingesteld heeft bij bijvoorbeeld weekdagen en het weekend.

Naar mijn online dashboard

ISO 27001NEN 7510CE