Home / Zorgprofessional / Blog / Medicine Men neemt deel aan het LaunchLab Validation Program van EIT Health Accelerator

Medicine Men neemt deel aan het LaunchLab Validation Program van EIT Health Accelerator

Medicine Men gaat participeren in het LaunchLab Validation Program van EIT Health Accelerator. Dit is een programma waarin start-ups de mogelijkheid krijgen om hun concept te pitchen bij verschillende ziekenhuizen.

LaunchLab is een uniek programma voor start-ups uit Europa om hun zorgconcept uit te werken. In dit programma wordt gekeken naar het zakelijke deel van de zorg, het business model en over het starten van projecten. Het concept wordt afgestemd op de gezondheidszorg van het land waar het bedrijf gevestigd is. Het LaunchLab programma bestaat uit: peer-to-peer sessies met vergelijkbare bedrijven, workshops over onder andere financiering, het pitchen van ideeën en het waarborgen van de veiligheid van informatie.

In een intensief LaunchLab validatie programma van vijf weken gaat het team van Medicine Men in de wintermaanden langs bij acht Nederlandse ziekenhuizen. Hier kan het concept gevalideerd worden en kan Emma met nieuwe partners in nieuwe innovatieve projecten ingezet worden door heel Nederland.

ISO 27001NEN 7510CE