Home / Zorgprofessional / Blog / Persoonlijk zorgprogramma: De ICT-infrastructuur om eHealth op een persoonsgerichte manier in te zetten.

Persoonlijk zorgprogramma: De ICT-infrastructuur om eHealth op een persoonsgerichte manier in te zetten.

Vorige maand is in Elsevier Science het artikel Bundled payments for chronic diseases increased health care expenditure in the Netherlands, especially for multimorbid patients gepubliceerd. Hieruit bleek dat de zorgkosten per patiënt zijn gestegen sinds de introductie van het ketenzorgmodel in 2010. Deze toename in zorgkosten is met name terug te zien bij patiënten met multimorbiditeiten die na de introductie van het ketenzorgmodel minder efficiënte zorg hebben ontvangen.Volgens ons kan het anders. Op onze ontdekkingsreis naar een betere, meer persoonsgerichte vorm van zorg voor chronisch zieken, zijn we aangeland bij het Persoonlijk Zorgprogramma. Zorgverleners, van een enkele huisarts tot een team uit verschillende organisaties, stellen met de patiënt een eigen Emma zorgprogramma samen. Patiënten nemen meer verantwoordelijkheid, zijn meer therapietrouw, ontlasten hun zorgmedewerkers en maken daarmee zorg goedkoper.

Emma biedt zorgverleners de ICT-infrastructuur om eHealth toepassingen op een persoonsgerichte manier in te zetten. Met behulp van gekoppelde meetapparatuur en gevalideerde vragenlijsten biedt Emma oplossingen voor alle chronische aandoeningen.  Met behulp van zorgmodules kunnen gehele digitale zorgpaden tussen meerdere zorgorganisaties en zorgverleners rondom de patiënt in enkele muisklikken worden ingezet. In het recent ontwikkelde Persoonlijk Zorgprogramma in Emma kunnen zorgverleners samen met patiënten haalbare doelen stellen, waarbij de voortgang wordt gemonitord door metingen en vragenlijsten. Het stellen van haalbare doelen en het monitoren daarvan heeft als belangrijk voordeel dat de controle over de eigen gezondheid toeneemt. 

Het Persoonlijk Zorgprogramma scherm in Emma

Persoonlijk Zorgprogramma

Het Persoonlijk Zorgprogramma in Emma biedt zorgverleners een totaaloverzicht van alle doelstellingen, apparatuur, meetroosters, vragenlijsten en signalen die bij een patiënt kunnen worden ingezet. Met behulp van zogenaamde zorgmodules kunnen al bovenstaande onderdelen met één druk op de knop worden ingesteld. Wanneer bij comorbiditeiten zorgmodules elkaar overlappen, kan direct worden ingegrepen. Op deze manier kan onder andere voorkomen worden dat patiënten vragenlijsten dubbel moeten invullen. Bovendien kan het Persoonlijk Zorgprogramma ook transmuraal worden ingezet, zodat eventuele overlappingen over de schotten heen ook kunnen worden geminimaliseerd.

Interesse?

Heeft u interesse in het gebruik van het Persoonlijk Zorgprogramma? Neem dan contact op met onze Supportafdeling voor de mogelijkheden.

ISO 27001NEN 7510CE