Home / Zorgprofessional / Blog / Versterk het team rondom de huisartsen met EmmaDr.

Versterk het team rondom de huisartsen met EmmaDr.

Het aantal chronisch zieke patiënten stijgt in Nederland. Door de verhoogde werkdruk en het personeelstekort in de eerstelijnszorg is de werkdruk binnen de huisartsenpraktijk torenhoog. Het inzetten van eHealth toepassingen voor chronisch zieke patiënten geeft de mogelijkheid, mits juist ingezet, om de zorg in de huisartsenpraktijk efficiënter in te richten en zo meer tijd te kunnen geven aan patiënten die dat nodig hebben. 

Totaaloplossing
EmmaDr. biedt een totaaloplossing voor de huisartsenzorg. Bij het gebruiken van EmmaDr. neemt de patiënt de regie bij het uitvoeren van zijn metingen en het nakomen van de afspraken die zijn gemaakt met huisarts of praktijkondersteuner. Wanneer nodig ondersteunt EmmaDr. de patiënt bij het uitvoeren van metingen, het invullen van vragenlijsten of het maken van controleafspraken.

Een belangrijk voordeel van EmmaDr. is dat de huisarts, praktijkondersteuner en de assistente worden ontzorgd en ondersteund bij de zorg voor chronisch zieke patiënten. Het ontzorgen gaat ver, EmmaDr. herinnert de patiënt wanneer hij een meting moet uitvoeren, een vragenlijst moet invullen of een consult moet inplannen. Doordat de patiënt de regie neemt voor het uitvoeren van metingen en invoeren van vragenlijsten kan het aantal consulten worden verminderd. Ook worden de consulten efficiënter doordat de gewenste meetwaardes en vragenlijsten automatisch naar het huisartseninformatiesysteem (HIS) worden gestuurd. Zo kunt u in het EmmaDr. dashboard in één oogopslag alle belangrijke data van de patiënt inzien. 

Daarnaast is het mogelijk om ook signalen van afwijkende meetwaardes naar het HIS te sturen. Dit tezamen zorgt ervoor dat u met EmmaDr. de chronisch zieke patiënten veilig op afstand kunt monitoren zonder hem/haar uit het oog te verliezen. 

Efficiëntie
Het gebruiksgemak van ICT-toepassingen voor huisartsen en praktijkondersteuners is essentieel. Om deze reden hebben wij EmmaDr. samen met huisartsen ontwikkeld.  EmmaDr. is gekoppeld met verschillende huisartsinformatiesystemen. Door deze koppeling kunt u eenvoudig vanuit het patiëntendossier naar Emma gaan om de patiënt te includeren en te monitoren. In het inclusieproces stelt u met enkele muisklikken het persoonlijk zorgprogramma samen. Op basis van de instellingen, worden signalen, vragenlijsten of andere rapportages automatisch naar het HIS gestuurd.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het gebruik van EmmaDr. of hoe het binnen uw praktijk kan worden ingezet, neem dan contact op met onze supportafdeling via tel. 085-1307022 of mail naar verkoop@medicinemen.nl.

ISO 27001NEN 7510CE