Home / Zorgprofessional / Blog / Viduet nu ook verbonden met Medicom HIS

Viduet nu ook verbonden met Medicom HIS

Een belangrijke wens van veel huisartsen is om het overtypen van gegevens van één systeem naar een ander systeem tot een minimum te beperken, of zelfs geheel te vermijden. Daarom steken wij een belangrijk deel van onze ontwikkeltijd in het optimaal verbinden van HIS-sen met Viduet.

Medlab berichten
Alle Nederlandse Huisarts Informatiesystemen kennen een zogenaamde EDIFACT ingang via zorgmail. Viduet kan hiermee eenvoudig meetwaarden naar het HIS dossier van een patiënt sturen. Deze worden dan, afhankelijk van HIS en organisatie-instellingen, automatisch of na controle opgenomen.

Single Sign On (SSO)
Huisartspraktijken die met Medicom werken kunnen nu ook profiteren van de SSO oplossing voor Viduet. In de praktijk betekent dit, dat met een druk op de knop in het Medicom dossier een nieuwe patiënt in Viduet wordt aangemaakt en dat de belangrijkste NAW-gegevens van de patiënt direct in Viduet worden overgenomen. In de webviewer van Medicom kunnen praktijkondersteuners en huisartsen daarna eenvoudig zorgpaden kiezen, apparatuur bestellen, signalen instellen en een persoonlijk zorgprogramma voor hun patiënten aanmaken.

Bestaat een patiënt al in Viduet, dan navigeert een zorgverlener direct naar het Viduet dossier van de patiënt en kan daar in duidelijke overzichten zien hoe het met de patiënt, zijn metingen en vragenlijst beantwoording er voor staat.

Interesse?
Wil je weten of Viduet voor jouw huisartsenpraktijk geschikt is en jou en jouw praktijkondersteuners kan helpen om het aantal consulten van chronisch zieke patiënten tot 75% te verminderen, neem dan contact op met ons huisartsenteam (085-130 70 22). We vertellen graag meer en kunnen je desgewenst een online demo geven.

ISO 27001NEN 7510CE