Bezoek de site als:ConsumentZorgprofessional |

Prikkelbare darm syndroom

Telemonitoring met een grote zelfmanagement component

Viduet helpt je om de zorgpaden van jouw patiënten met prikkelbare darm syndroom (PDS), zo efficiënt mogelijk in te richten. Zo krijg je meer inzicht in de gezondheid van jouw patiënt, en kun je jouw tijd zo efficiënt mogelijk besteden. Samen met jouw patiënt kun je een persoonlijk zorgprogramma samenstellen aan de hand van verschillende zorgmodules. Bekijk hieronder onze zorgmodules voor prikkelbare darm syndroom.

Met Viduet vergroot je de effectiviteit en verhoog je de efficiëntie binnen jouw ziekenhuis

  • Interoperabel met ZIS
  • Efficiëntere consulten
  • Inzicht in meettrouw
  • Gepersonaliseerde zorg

Wilt je meer weten, neem dan graag contact met ons op.

PDS monitoring

Met deze zorgmodule biedt Viduet de mogelijkheid om de klachten van patiënten met prikkelbare darm syndroom (PDS) te monitoren.

Activity Coach

Coach de patiënt om een optimaal bewegingspatroon aan te nemen.

PDS monitoring

Krijg meer inzicht in klachten en adviseer de juiste behandeling)

Met deze zorgmodule biedt Viduet de mogelijkheid om de klachten van patiënten met prikkelbare darm syndroom (PDS) te monitoren. Voor patiënten met PDS is het belangrijk dat zij goed letten op hun voeding, ontlastingspatroon en beweging. 

 

Om deze zaken te monitoren krijgen patiënten regelmatig een vragenlijst aangeboden in de Viduet app. Viduet maakt trends in de antwoorden zichtbaar voor zowel de zorgverlener als de patiënt. Deze trends bieden niet alleen meer inzicht, maar kunnen ook worden gebruikt om de patiënt de juiste behandeling te adviseren.

 

Zodra de antwoorden op de vragenlijst aanleiding geven om actie te ondernemen zullen ziekenhuis en/of patiënt hier direct op de gewenste wijze over worden geïnformeerd. Zo kan er tijdig de juiste actie worden genomen en kan er tijd worden bespaard bij de administratie van deze waarden.

Activity Coach

Coach de patiënt om een optimaal bewegingspatroon aan te nemen

Bewegen is een belangrijke factor die het ziektebeloop van patiënten met prikkelbare darm syndroom (PDS) kan beïnvloeden. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat bewegen het dagelijks leven van PDS patiënten aanzienlijk verbetert. Met behulp van de Activity Coach zorgmodule zorg je ervoor dat jouw patiënt gecoacht om een optimaal bewegingspatroon aan te nemen.

 

Wanneer je ervoor kiest om de Activity Coach in te zetten, zal de patiënt zijn bewegingspatroon bijhouden via de smartwatch. Met behulp van onze speciaal ontwikkelde software voor deze smartwatch zal de patiënt gedurende de hele dag gecoacht worden om binnen de door zijn zorgverlener ingestelde bandbreedtes te bewegen. 

Deze zorgmodule is eenvoudig te combineren met coaching door een fysiotherapeut. In dat geval kan de fysiotherapeut de optimale bandbreedtes instellen en waar nodig aanpassen. Via een slim algoritme herkent Viduet wanneer de patiënt gedurende een langere periode buiten zijn bandbreedte beweegt. Viduet kan dan ook de fysiotherapeut op de gewenste wijze informeren, zodat de ingestelde bandbreedtes eventueel kunnen worden herzien.

ISO 27001NEN 7510CE
website: sbddesign.nl