Home / Zorgprofessional / Blog / UMC Utrecht schaalt Hypertensie zorgpad via Emma op

UMC Utrecht schaalt Hypertensie zorgpad via Emma op

UMC Utrecht is begonnen met de opschaling van het Hypertensie zorgpad met ondersteuning van Emma. Dit betekent dat Emma voortaan standaard zal worden ingezet bij patiënten met complexe hypertensie. De keuze van het UMC Utrecht om het Hypertensie zorgpad via Emma op te schalen is een mooi vervolg op de samenwerking die Medicine Men en het UMC Utrecht in 2018 zijn gestart.

In 2018 hebben we samen met Dr. Wilko Spiering en Jean-Paul Vendeville van het UMC Utrecht onze EmmaHBPM toepassing ontwikkeld. Deze toepassing stelt patiënten in staat om geheel volgens de Europese en Nederlandse hypertensierichtlijnen thuis hun bloeddruk te kunnen meten. Mede doordat de geprotocolleerde thuisbloeddrukmeting zo goed aansluit op de hypertensie richtlijnen, besloten de Nederlandse verzekeraars enkele jaren geleden om EmmaHBPM te vergoeden als alternatief voor de conventionele 24-uurs meting. Met name huisartsenpraktijken binnen heel Nederland maken hier veelvuldig gebruik van.

Hoewel EmmaHBPM tot op heden ook al wel werd gebruikt binnen de afdeling interne geneeskunde van het UMC Utrecht, is er nu besloten dat het gebruik van Emma voortaan de standaard zal zijn bij patiënten met complexe hypertensie. De thuisbloeddrukmeting zoals we deze kennen binnen EmmaHBPM wordt hiervoor afgestemd op de ziekenhuissetting. Belangrijke voordelen voor de nieuwe manier van werken zijn:

  • Efficiëntere zorg doordat patiënten minder vaak naar het ziekenhuis hoeven te komen en consulten dankzij de thuismetingen effectiever kunnen worden ingezet.
  • Betere zorg, doordat Emma de artsen meer inzicht geeft in de bloeddruk van de patiënten, kan ook hun medicatie beter en sneller worden ingesteld.
  • HIX-verbinding: de verbinding tussen het elektronisch patiëntendossier HiX van Chipsoft en Emma maakt de implementatie van Emma binnen de ziekenhuissetting nog veel gemakkelijker.
  • Verschillende varianten van het zorgpad, afhankelijk van de situatie van de patiënt.

De opschaling van Emma binnen het UMC Utrecht voor hypertensie patiënten wordt geleid door Martine Breteler, PhD in wearables & wireless monitoring. Het nieuwe Hypertensie zorgpad is eenvoudig inzetbaar in elk ander ziekenhuis.

Heeft u interesse in dit nieuwe zorgpad? Neem dan contact op met verkoop@medicinemen.eu voor een demo.

ISO 27001NEN 7510CE