Bezoek de site als:ConsumentZorgprofessional |

Diabetes type 2

Telemonitoring met een grote zelfmanagement component

Diabetes type 2 is één van de meest voorkomende ziektebeelden in de eerste lijn. Echter kan de gewenste behandeling per patiënt verschillen. Afhankelijk van de doelstellingen die je met de patiënt bespreekt, kies je de zorgmodules die je wilt inzetten in het persoonlijk zorgprogramma van jouw patiënt. Zie hieronder de zorgmodules voor diabetes type 2.

Met Viduet vergroot je de effectiviteit en verhoog je de efficiëntie binnen jouw huisartspraktijk

  • Interoperabel met HIS
  • Efficiëntere consulten
  • Inzicht in meettrouw
  • Gepersonaliseerde zorg

Wil je meer weten, neem dan graag contact met ons op.

Diabetes type 2 monitoring

Beter inzicht in de glucosewaarden van jouw patiënten.

Diabetes type 2 medicatietitratie

Diabetes type 2 medicatie sneller ingesteld.

Diabetes type 2 monitoring

beter inzicht in de glucosewaarden van jouw patiënten

Controle van de bloedsuikerspiegel is een belangrijk aspect van de behandeling van diabetes type 2. Met deze zorgmodule biedt Viduet de mogelijkheid om patiënten met diabetes type 2 intensief te monitoren op glucosewaarden. Patiënten meten thuis hun glucose op de gewenste tijdstippen en synchroniseren elke meting direct via bluetooth in de Viduet app. Viduet maakt de gemeten dagcurve inzichtelijk voor zorgverlener en patiënt. Wanneer er herhaaldelijk te hoge of te lage glucosewaarden worden gemeten worden zorgverlener en patiënt op de gewenste wijze geïnformeerd zodat tijdig de medicatie kan worden bijgesteld.

 

Daarnaast kan de patiënt in de Viduet app op de gewenste momenten een vragenlijst toegestuurd krijgen. De antwoorden op deze vragenlijst geven inzicht in het ziektebeloop en het vertrouwen in het uitvoeren van diabetes specifieke zelfzorgactiviteiten. De antwoorden op deze vragenlijst worden inzichtelijk gemaakt voor de zorgverlener zodat consulten efficiënter kunnen worden ingezet. Wanneer uit de antwoorden blijkt dat klachten substantieel zijn toegenomen zullen zorgverlener en patiënt op de gewenste wijze worden geïnformeerd, zodat er direct actie genomen kan worden

Diabetes type 2 medicatietitratie

Diabetes type 2 medicatie sneller ingesteld

Met deze zorgmodule biedt Viduet de mogelijkheid om de medicatie in te stellen bij diabetes type 2 patiënten. Patiënten meten thuis hun glucose op de gewenste tijdstippen en synchroniseren elke meting direct via bluetooth in de Viduet app. Viduet maakt de gemeten dagcurve inzichtelijk voor zorgverlener en patiënt.
Wanneer er herhaaldelijk te hoge of te lage glucosewaarden worden gemeten worden zorgverlener en patiënt op de gewenste wijze geïnformeerd zodat tijdig de medicatie kan worden bijgesteld.

 

Na een aanpassing in de medicatie kun je op afstand met de patiënt overleggen en, indien nodig, de medicatie aanpassen. Het instellen verloopt hierdoor veel sneller. Bovendien hoeft de patiënt geen afspraak meer te maken om naar de praktijk te komen. Nadat de medicatie goed is ingesteld kunnen jij en jouw patiënt overgaan op monitoring.

ISO 27001NEN 7510CE
website: sbddesign.nl