Bezoek de site als:ConsumentZorgprofessional |

Hartfalen

Herken verslechtering en onderneem tijdig de juiste actie

Viduet helpt je om de zorgpaden van jouw patiënten met hartfalen, zo efficiënt mogelijk in te richten. Zo krijg je meer inzicht in de gezondheid van jouw patiënt, en kun je jouw tijd zo efficiënt mogelijk besteden. Samen met jouw patiënt kun je een persoonlijk zorgprogramma samenstellen aan de hand van verschillende zorgmodules. Bekijk hieronder onze zorgmodules voor hartfalen.

Met Viduet vergroot je de effectiviteit en verhoog je de efficiëntie binnen jouw ziekenhuis

  • Interoperabel met ZIS
  • Efficiëntere consulten
  • Inzicht in meettrouw
  • Gepersonaliseerde zorg


Wil je meer weten, neem dan graag contact met ons op.

Hartfalen monitoring

Herken verslechtering en onderneem tijdig de juiste actie

Hartritmediagnostiek

Stel een diagnose bij verdenking op atriumfibrilleren

Hartfalen zelfmanagement

Empower patiënten om verslechtering te herkennen en direct de juiste actie te ondernemen

Activity Coach

Coach the patient to adopt an optimized moving pattern

Hartfalen monitoring

Herken verslechtering en onderneem tijdig de juiste actie

Met deze zorgmodule biedt Viduet de mogelijkheid om patiënten met hartfalen intensief te monitoren op gewichtstoename, bloeddruk, klachten en indien gewenst ook zuurstofsaturatie.

Patiënten meten regelmatig thuis hun gewicht, bloeddruk en eventueel zuurstofsaturatie. Via onze gekoppelde meetapparatuur worden al deze waarden direct doorgestuurd naar Viduet. Ook vult de patiënt regelmatig een vragenlijst in.


Zodra de meetwaarden aanleiding geven om actie te ondernemen zullen ziekenhuis en/of patiënt hier direct op de gewenste wijze over worden geïnformeerd. Zo kan er tijdig de juiste actie worden genomen en kan er tijd worden bespaard bij de administratie van deze waarden.

Hartritmediagnostiek

Stel een diagnose bij verdenking op atriumfibrilleren

Met deze zorgmodule biedt Viduet de mogelijkheid om patiënten die klachten hebben die passen bij atriumfibrilleren zelfstandig ECG-metingen uit te laten voeren op de momenten waarop zij klachten ervaren. Patiënten krijgen hiervoor een 6-leads ECG apparaat in bruikleen. Dit compacte apparaat is via bluetooth aan de Viduet app gekoppeld. Na de meting is het ECG direct in Viduet zichtbaar voor de zorgverlener. Op deze manier biedt Viduet de mogelijkheid om atriumfibrilleren op een betrouwbare manier te diagnosticeren.

Activity Coach

Coach de patiënt om een optimaal bewegingspatroon aan te nemen

Bewegen is een belangrijke factor die het ziektebeloop van patiënten met hartfalen kan beïnvloeden. Met behulp van de Activity Coach zorgmodule zorg je ervoor dat jouw patiënt gecoacht wordt om een optimaal bewegingspatroon aan te nemen. 

Wanneer je ervoor kiest om de Activity Coach in te zetten, zal de patiënt zijn bewegingspatroon bijhouden via de smartwatch. Met behulp van onze speciaal ontwikkelde software voor deze smartwatch zal de patiënt gedurende de hele dag gecoacht worden om binnen de door zijn zorgverlener ingestelde bandbreedtes te bewegen. 

Deze zorgmodule is eenvoudig te combineren met coaching door een fysiotherapeut. In dat geval kan de fysiotherapeut de optimale bandbreedtes instellen en waar nodig aanpassen. Via een slim algoritme herkent Viduet wanneer de patiënt gedurende een langere periode buiten zijn bandbreedte beweegt. Viduet kan dan ook de fysiotherapeut op de gewenste wijze informeren, zodat de ingestelde bandbreedtes eventueel kunnen worden herzien.

Hartfalen zelfmanagement

Empower patiënten om verslechtering te herkennen en direct de juiste actie te ondernemen

Met deze zorgmodule biedt Viduet de mogelijkheid om patiënten met hartfalen meer regie te geven over het managen van hun eigen gezondheid. De patiënt meet regelmatig zijn gewicht, bloeddruk en eventueel zuurstofsaturatie. Via onze gekoppelde meetapparatuur worden al deze waarden direct doorgestuurd naar Viduet. 

 

Zodra de patiënt buiten zijn bandbreedtes meet zal er direct een vragenlijst worden toegezonden waarin relevante klachten worden uitgevraagd.

 

Viduet zal de patiënt ondersteunen bij het tijdig herkennen van eventuele verslechteringen. Afhankelijk van de mate van verslechtering wordt de patiënt direct gecoacht om ofwel medicatie bij te nemen, ofwel om contact op te nemen met het ziekenhuis. Ook het ziekenhuis kan hierover op de gewenste wijze worden geïnformeerd, zodat belangrijke events op de juiste manier worden geregistreerd.

ISO 27001NEN 7510CE
website: sbddesign.nl